Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā FIFA pasaules rangā zaudējusi vēl vienu pozīciju un tagad ieņem 84.vietu, ieņemot zemāko vietu kopš 2008.gada sākuma, savukārt ranga līderpozīcijā pirmoreiz vēsturē izvirzījusies Nīderlandes valstsvienība.

Latvijas izlases rēķinā šobrīd ir 388 punkti, kas ir tikpat, cik jūlijā publicētajā sarakstā.

No Latvijas izlases pretiniecēm 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā augstāko vietu ieņem Horvātija, kas zaudējusi vienu vietu un šobrīd atrodas 10. pozīcijā. Arī Grieķija zaudējusi vienu pozīciju un tagad ieņem 14.vietu, bet Izraēla saglabājusi 32.pozīciju.

Savukārt Gruzija zaudējusi sešas vietas un ieņem 63.pozīciju, bet Malta pakāpusies par sešām vietām - uz 167.pozīciju.

Lietuvas valstsvienība pakāpusies par divām vietām un tagad atrodas 56.pozīcijā, savukārt Igaunijas zaudējusi septiņas pozīcijas un atkritusi uz 86.vietu.

Pirmajā vietā rangā izvirzījusies Nīderlande, kas apsteigusi pagājušā gada Pasaules kausa izcīņā uzvarējušo Spāniju, kura ranga līderpozīcijā atradās gadu. Nīderlande kļuvusi par septīto FIFA ranga līderi tā vēsturē.

Trešo vietu saglabājusi Pasaules kausa izcīņas trešā spēcīgākā komanda Vācija, bet uz ceturto pozīciju pakāpusies Anglija, kura atguvusi divas vietas.

Piekto vietu saglabājusi Amerikas kausa izcīņā jeb "Copa America" turnīrā triumfējusī Urugvaja, kurai seko Brazīlija, kas atkāpusies par divām pozīcijām. Vietām apmainījušās Itālija un Portugāle, kuras tagad atrodas attiecīgi septītajā un astotajā pozīcijā, savukārt pirmo desmitnieku noslēdz Argentīnas un Horvātijas izlases, kuras arī apmainījušās vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!