Foto: F64

Latvijas futbola izlases aizsargs Mārcis Ošs vēlas gaidāmajās 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs no valstsvienības sagaidīt lielāku vienotību, intervijā Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapai atklāja limbažnieks.

Latvijas izlase 16. novembrī Ļubļanā tiksies ar Slovēnijas valstsvienību, bet pēdējo mājas spēli ciklā Latvijas valstsvienība aizvadīs 19. novembrī "Daugavas" stadionā pret Austrijas valstsvienību.

"Grūti spriest kaut ko vairāk, bet šī ir svētku nedēļa," par izlases sasaukumu stāsta Ošs. "Liels notikums mūsu spēlētājiem, ka tieši šajā laikā varam būt izlasē. Šis ir brīdis, kad mums jābūt vienotiem, vienam par otru laukumā un ārpus tā. Līdz šim tas izdevies vien epizodiski, bet šī ir tā nedēļa, kas tautai ir sevišķi cieša un tuva. Mums tas jāparāda arī laukumā, lai visi, kuri seko mūsu gaitām un atbalsta, būtu lepni par to."

Valstsvienība tās pēdējā spēlē 15. oktobrī Izraēlā piekāpās ar rezultātu 1:3, izlases aizsargiem vairākas reizes palaižot garām tālas piespēles mājinieku uzbrucējiem. Šī problēma vienību piemeklēja jau no paša spēles sākuma.

"Esam pieredzējuši, vairākus gadus spēlējam futbolu. Mums jāsaprot, kurā brīdī jāspēlē "augstāk", kurā – jānosēžas zemāk. Es domāju – tas bija brīdis, kad mums vajadzēja apstāties un nedaudz nomierināties. Pretinieks spēlēja mājās, savu skatītāju priekšā, devās uz priekšu. Trīs-četri trauksmes zvani pie mūsu vārtiem jau bija. Domāju, mums vajadzēja būt apdomīgākiem un bija jāpieņem pareizais lēmums. Varbūt tobrīd labākais būtu nedaudz nosēsties un atelpoties. Četri izgājieni viens pret vienu pirmajās desmit minūtēs – tas nav labs rādītājs. Tā ka tiem spēlētājiem, kas tobrīd bijām laukumā, nedaudz jāapdomā sava rīcība," spriež Šveices augstākās līgas klubā "Sion" spēlējošais aizsargs.

Pirmā no divām atlikušajām spēlēm būs īpaši zīmīga izlases galvenajam trenerim Slavišam Stojanovičam, kurš ar Latvijas valstsvienību viesosies savā dzimtenē Slovēnijā.

"Gribētos teikt, ka treneris lielai daļai no mums devis ļoti lielu uzticības kredītu. Arī man. Viņš man vienmēr uzticējies. Mums jādod viņam kaut kas pretim. Nedrīkst būt tā, ka treneris mums uzticas, bet mēs nedodam viņam pretī. Treneris stāv aiz mūsu mugurām un iestājas par mums, bet mēs šobrīd īsti neesam tie, kas pasargā viņu," atklāts bija Ošs, kurš neslēpa, ka Stojanovičs palīdzējis viņam attīstīt savu personīgo karjeru.

Izraēlā notikušajā mačā Latvijas valstsvienība guva vien otros vārtus ciklā aizvadītajās astoņās spēlēs. Turklāt Vladimira Kameša precīzais raidījums bija pirmie vārti, kurus guvis kāds no valstsvienības futbolistiem, jo iepriekšējos savos vārtos raidīja Ziemeļmaķedonijas izlases aizsargs Darko Velkovskis. Izlase pagaidām arī nav izcēlusies nevienā mājās aizvadītā spēlē.

"Viens kļūdās, un vairs nekas neizdodas arī priekšā. Svarīgi noturēt koncentrēšanos, jo to uzbrukumu mums nav daudz. Jāizspiež no katras tādas iespējas maksimums. Esam palielā krīzē, ja nespējam gūt vārtus savās mājās. Es pat neatceros superlabas iespējas. Jautājums, kāpēc mūsu futbolisti spēj gūt vārtus savu klubu sastāvos, bet ne izlasē. Jāvar! Tikai jāatrod problēmas cēlonis. Šī problēma ir aktuāla jau vairākus gadus. Jāturpina pie tā strādāt. Jo ātrāk, jo labāk," secinājumus veic Ošs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!