Latvijas futbola izlase pēc oktobrī piedzīvotajiem diviem zaudējumiem ceturtdien publicētajā Pasaules Futbola federāciju asociācijas (FIFA) ranga sarakstā piedzīvojusi 21 pozīcijas kritumu un šobrīd ierindojas 116. vietā.

Vēl aizvadītajā mēnesī Latvijas izlase ierindojās 95. vietā, taču oktobris nebija pārāk veiksmīgs. Kā ziņots, Latvijas izlase Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā ar rezultātu 0:2 zaudēja gan Fēru salām, gan Ungārijai.

Zemākā Latvijas izlases pozīcija FIFA rangā bija 2013. gada jūnijā, kad tā ierindojās 119. vietā. Savukārt 116. pozīciju Latvijas futbolisti ieņēma arī 2014. gadā.

No Baltijas valstīm visaugstākajā pozīcijā atrodas Lietuvas izlase, kas pēc 19 pozīciju kāpuma ieņem 98. vietu. Savukārt Igaunija atrodas 119. vietā. Vēl, piemēram, Fēru salas pēc uzvaras pār Latviju rangā pakāpās par 37 vietām un šobrīd ieņem 74. pozīciju.

Ranga galvgalī joprojām ir Argentīna, kurai seko Vācija un Brazīlija. Nākamajās pozīcijās ir Beļģija, Kolumbija, Čīle un Francija, bet Latvijas nākamā pretiniece Portugāle ieņem astoto pozīciju. Labāko desmitnieku noslēdz Urugvaja un Spānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!