Foto: LETA

Latvijas futbola izlase pirmdien 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla astotajā spēlē "Daugavas" stadionā piedzīvoja pirmo zaudējumu Turcijai pēc neatkarības atjaunošanas, aizraujošā un dramatiskā cīņā kompensācijas laikā piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 1:2 (0:0). Turcija uzvaras vārtus guva ar 11 metru soda sitienu, ko piešķīra ar video atkārtojuma palīdzību.

Latvijas futbolisti pēdējo reizi Turcijai zaudēja 1924. gadā, bet pēc neatkarības atjaunošana Latvija sešas reizes turkiem nebija zaudējusi. 2003. gadā tieši uzvara "play-off" kārtā pār Turciju pavēra Latvijas izlasei ceļu uz 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Latvijas izlase spēli iesāka ļoti apņēmīgi, kas deva vairākas iespējas izpildīt stūra sitienus. Turpinājumā labāki momenti bija Turcijas izlasei, taču Roberts Ozols atvairīja Kerema Aktirkoglu un Džengiza Undera sitienus. Tad arī Burakam Jilmazam bija iespēja gūt vārtus ar tiešo brīvsitienu, taču viņš raidīja bumbu pāri vārtiem.

Otrajā puslaikā Latvijas futbolisti turpināja būt diezgan aktīvi, un turki sāka spēlēt arvien nervozāk. Bet mača 70. minūtē Igors Tarasovs teicami piespēlēja uz priekšu Robertam Savaļniekam, kurš uzreiz centrēja bumbu gar vārtiem, adresējot bumbu Vladislavam Gutkovskim. Bumba trāpīja Meriham Demiralam un ielidoja Turcijas izlases vārtos.

Latvijas izlases prieki ilga tikai piecas minūtes, un uz maiņu nākušais Serdals Dursums pēc Undera piespēles ar galvu rezultātu izlīdzināja. Mača pēdējās minūtēs Turcijas izlasei izdevās radīt saasinājumu Latvijas soda laukumā, taču mājinieki teicami spēlēja savā soda laukumā, bet Ozols glāba komandu, kad bumba lidoja vārtu virzienā. 86. minūtē viņš neticamā veidā atvairīja Undera sitienu tuvējā vārtu stūrī.

Mača uzvarētājs izšķīrās kompensācijas laikā, kad Turcijas izlases līderis Buraks Jilmazs rāvās pēc bumbas soda laukumā, bet Kaspars Durba viņu centās kavēt. Epizode noslēdzās ar turka kritienu soda laukumā. Video tiesnesis aicināja galveno tiesnesi pašam skatīt video atkārtojumu, un viņš piešķīra 11 metru soda sitienu. To Jilmazs realizēja kompensācijas laika astotajā minūtē, sagādājot turkiem ilgi gaidīto uzvaru pār Latviju.


Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!