Foto: F64
Latvijas vīriešu futbola izlase trešdien "Daugavas" stadionā Baltijas kausa izcīņas pusfināla spēlē pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Igaunijas valstsvienību, iekļūstot finālā.

Latvijas futbola izlase neizteiksmīgā spēlē pamatlaikā ar igauņiem nospēlēja neizšķirti 1:1. Baltijas kausa formāts paredz, ka mača uzvarētāju neizšķirta gadījumā nosaka pēcspēles sitienos, un tajos latvieši bija labāki ar 5:3.

Igaunijas izlase vadībā izvirzījās jau otrajā minūtē. Konstantīns Vasiļjevs izpildīja brīvsitienu, bumbu saņēma Kens Kallaste, kurš centrēja gar vārtiem uzbrucējam Sergejam Zeņovam, un viņš ar galvu pārspēja Latvijas izlases vārtsargu Rihardu Matrevicu. Arī mača turpinājumā pārsvars laukumā piederēja igauņiem, taču vienu no retajiem uzbrukumiem Latvija izveidoja puslaika izskaņā. Artūrs Zjuzins kompensācijas laika otrajā minūtē laukuma centrā teicami piespēlēja uz priekšu pa skrējienam Raimondam Krollim, kurš izgāja pret vārtsargu un raidīja bumbu vārtu augšējā stūrī.

Otrajā puslaikā Krollis jau pirmajā minūtē ar galvu sita garām vārtiem, bet turpinājumā laukumā dominēja igauņi. Vairākkārt no vārtu zaudējuma glāba Matrevics, un pamatlaiks noslēdzās neizšķirti.

Pēcspēles sitienos Latvijas futbolisti trāpīja visus sitienus, bet igauņus pievīla Zeņovs, kurš sita garām vārtiem.

Latvijas izlase cīnīsies par savu 14. Baltijas kausa titulu. Savukārt igauņi nespēja aizstāvēt 2020. gadā izcīnīto titulu.

Finālā Latvija tiksies ar Islandes valstsvienību, kas pēcspēles sitienos pārspēja Lietuvu.

Baltijas kauss ir senākais aizvien aktīvais izlašu futbola turnīrs pasaulē. Pirmoreiz Baltijas kauss tika izspēlēts 1928. gadā. Agrāk turnīrs notika katru gadu, bet kopš gadsimtu mijas par reģiona labākās izlases godu komandas sacenšas ik pēc pāris gadiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!