Foto: LETA

2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra pēdējo spēli otrdien aizvadīja Latvijas futbola izlase, kas "Skonto" stadionā spēja atspēlēties no 0:2 un cīnīties neizšķirti 2:2 ar Slovākiju.

Līdzīgi kā pirms dažām dienām Lietuvā, Latvijai ļoti neveiksmīgs bija pats spēles sākums - viesi devītajā un 16.minūtē pēc stūra sitieniem panāca 2:0. Latvijai gan bija iespēja atspēlēties, bet labu iespēju garām palaida Valērijs Šabala. Visu pirmo puslaiku laukumā dominēja slovāki, kuriem bija vēl vairākas vārtu gūšanas iespējas.

Pēc pārtraukuma visi līdzjutēji vēl nebija ieņēmuši savas vietas, kad Latvija atspēlēja vienus vārtus. Pēc cīņas laukuma vidū bumba atleca pie Valērija Šabalas, kurš starp diviem aizsargiem pietuvojās vātrtiem un no metriem 20 negaidīti uzsita - viesu vārtsargs pat necentās atvairīt sitienu, un bumba lēnām ieripoja apakšējā stūrī. Pēc Latvijas gūtajiem vārtiem spēles ritms mainījās, un laukumā darbojās it kā pavisam cita Latvijas izlase. Laukuma saimnieki pārņēma iniciatīvu un diktēja jau spēles gaitu, veidojot uzbrukumus. Tomēr izlīdzinājumu Latvija panāca tikai neilgi pirms spēles beigām. Pēc stūra sitiena gaisa duelī pirmais pie bumbas tika Kaspars Gorkšs, kurš piespēlēja uz tālo stūri, kur netraucēts bumbu vārtos iebakstīja Renārs Rode. "Skonto" aizsargam tā bija tikai pirmā pilnā spēle valstsvienībā, un jau gūti vārti.

Abām komandām gan šī spēle PK kvalifikācijas Eiropas zonas G grupā neko nedeva, jo Latvija pirms mača vairs nevarēja pakāpties augstāk par piekto vietu, aiz sevis atstājot tikai Lihtenšteinu, bet Slovākija nevarēja izcīnīt otro vietu un pacīnīties par ceļazīmi uz finālturnīru.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!