Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas vīriešu futbola valstsvienība svētdien Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Nāciju līgas D pirmās grupas mačā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar mājiniekiem Maltas izlasi.

Tādējādi pēc pirmajām divām spēlēm pirmās grupas līdervienība ar sešiem punktiem ir Fēru Salu valstsvienība, Daiņa Kazakeviča vadītā Latvijas izlase ar diviem punktiem ieņem otro vietu, bet pa punktam guvušas Andoras un Maltas izlases.

Spēles ievadā pāris reizes kļūdījās Latvijas izlases aizsargi, kas arī sagādāja pirmo vārtu guvumu. Mača 15. minūtē Žozefs Mbongo apspēlēja Raivi Jurkovski, ieskrēja soda laukumā un ar piespēli atrada neviena nepieskatītu Kirianu Nvoko, kurš no pāris metriem bumbu ieripināja Pāvela Šteinbora sargāto vārtu tīklā.

Viesi pēc ielaistajiem vārtiem gan pārņēma kontroli pār spēli, kas drīz vien ļāva rezultātu izlīdzināt. Neprecīzu raidījumu ar kāju pēc stūra sitiena izpildīja Kaspars Dubra, bet bumba no Metjū Žilemjē nejauši ielidoja Maltas vienības vārtos.

Atlikušās puslaika minūtes pagāja, laukumā norisinoties diezgan aktīvam futbolam. Divas izcilas iespējas neizmantoja 18 gadus vecais izlases debitants Raimonds Krollis, kurš, izrāvies vienatnē pret vārtsargu, neizpildīja veiksmīgus sitienus.

Savukārt spēles otrais puslaiks tika uzsākts ar krietni vairāk noteikumu pārkāpumiem nekā pirmajās 45 minūtēs. Tas samazināja spēles tempu, kā arī padarīja maču diezgan nebaudāmu. Labākā iespēja puslaikā bija Jānim Ikauniekam, kurš pēc teicamas Artūra Zjuzina piespēles netraucēti ieskrēja soda laukumā, tomēr bumba pēc viņa sitiena aizlidoja uz sānu līniju.

Mača izskaņā gan vienai, gan otrai komandai padevās ilgstoša saspēle, bet tā līdz labiem sitieniem īsti nenoveda. Debiju valstsvienībā paguva piedzīvot "Valmiera" FC pārstāvis Krišs Kārkliņš, savukārt spēle tā arī noslēdzās ar rezultātu 1:1

Nākamās spēles šajā ciklā gaidāmas 10. un 13. oktobrī. Vispirms Latvijas izlase dosies uz Fēru Salām, bet trīs dienas vēlāk mājās uzņems Maltas futbolistus.

(Infografika: "SofaScore")

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!