Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas futbola izlasei pirms otrdien gaidāmās pārbaudes spēles ar Turcijas valstsvienību pievienojušies četri pieredzējuši spēlētāji - Kaspars Gorkšs, Edgars Gauračs un Aleksejs Višņakovs, kā arī Vladimirs Kamešs, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvijas un Turcijas valstsvienību spēle notiks 28.maijā Vācijas pilsētā Duisburgā. Šī Latvijas komandai būs pēdējā pārbaude pirms 7.jūnijā Rīgā paredzētās Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles ar Bosniju un Hercegovinu.

Gorkšs, Gauračs, Višņakovs, un Kamešs nepiedalījās piektdien notikušajā pārbaudes spēlē pret Kataru, kurā Latvija piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:3.

Latvijas izlase svētdien aizvadīja treniņu sporta bāzē "Ķeizarmežs", kur futbolisti tika sadalīti divās grupās. Seši valstsvienības spēlētāji - Kaspars Gorkšs, Edgars Gauračs, Oskars Kļava, Vladislavs Gabovs, Pāvels Mihadjuks un Igors Tarasovs kopā ar vārtsargiem Pāvelu Doroševu un Artūru Vaičuli trenējās intensīvi ar bumbu, savukārt pārējie futbolisti, kam spēlē pret Kataru bija lielāka slodze, veica skriešanas un stiepšanās vingrinājumus. Svētdien ar komandu trenējās arī Ivans Lukjanovs, tomēr viņš nedevās uz Vāciju, lai izārstētu sezonas laikā gūto savainojumu. Tikmēr Kamešs izlasei pievienojās pirmdien.

Valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs apstiprināja, ka mačā pret Turciju valstsvienībai nepalīdzēs pussargi Gļebs Kļuškins un Ritvars Rugins.

"Gļebu Kļuškinu jau sākotnēji plānojām piesaistīt tikai uz pirmo pārbaudes spēli ar Kataru. Futbolists izmantoja sev doto iespēju, turklāt debitēja valstsvienības sastāvā, nākot šajā spēlē uz maiņu. Ritvars Rugins sasniegtā dzelteno kartiņu limita dēļ nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei 7.jūnijā pret Bosniju un Hercegovinu, tāpēc viņu nolēmām neizmantot arī spēlē pret Turciju, tā kā šajā situācija svarīgāk ir dot iespēju citiem spēlētājiem," situāciju ar spēlētāju izvēli skaidro Aleksandrs Starkovs.

Latvijas futbola izlase pirmdien plkst. 16:00 ar reisu no Rīgas starptautiskās lidostas izlidos uz Dīseldorfu, no kurienes komanda ar autobusu dosies tālāk uz spēles norises vietu - Duisburgu. Pirmdienas vakarā Latvijas izlasei paredzēts arī pirmsspēles treniņš. Tikmēr pārbaudes spēle starp Turcijas un Latvijas valstsvienībām notiks "Schauinsland-Reisen-Arena" stadionā Vācijas pilsētā Duisburgā otrdien, 28.maijā. Spēles sākums plkst. 21:58 (pēc Latvijas laika) un to tiešraidē varēs vērot arī LTV 7 kanālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!