Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas nacionālā sieviešu izlase 24. jūnijā plkst. 17:00 "Daugavas" stadionā Rīgā aizvadīs 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēli pret Luksemburgu. Ieeja skatītājiem bez maksas, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Pirmoreiz kopš 2020. gada oktobra izlases rīcībā ir vārtsardze Sofja Ņesterova, kura veiksmīgi atkopusies no ilgstoša savainojuma. Pirmoreiz uz valstsvienību izsauktas uzbrucējas Katrīna Daņilova un Anastasija Poļuhoviča, bet veselības problēmu dēļ komandai šoreiz nepalīdzēs Ligita Tumāne, Tatjana Baličeva un Arta Luīze Lubiņa.

Izlases spēlētāju vidējais vecums šajā sasaukumā ir 20 gadi. Treniņnometni komanda uzsāks pirmdien.

Abas komandas iepriekš savā starpā tikās aprīlī, kad Latvijas izlase izbraukumā nenosargāja divu vārtu pārsvaru un piedzīvoja dramatisku zaudējumu ar 2:3. Turnīra kopvērtējumā Luksemburga ar deviņiem punktiem septiņās spēlēs ieņem apakšgrupas ceturto vietu, bet Latvija pie punktiem nav tikusi un atrodas sestajā pozīcijā.

Pēdējās atlases turnīra spēles Latvijas valstsvienība aizvadīs septembra sākumā viesos pret Ziemeļmaķedoniju un savā laukumā pret Ziemeļīriju.

Katras grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies finālturnīram, bet otro vietu ieguvējas savā starpā sacentīsies par vēl divām ceļazīmēm uz Austrāliju un Jaunzēlandi. Eiropas konfederācijas zonai šoreiz paredzētas 11 vietas finālturnīrā, kas pirmo reizi vēsturē pulcēs 32 spēcīgākās izlases no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!