Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas nacionālā sieviešu telpu futbola izlase trešdien 2023. gada Eiropas čempionāta priekšsacīkšu kārtas pirmajā spēlē Serbijā ar rezultātu 0:6 (0:4) atzina Nīderlandes pārākumu, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Spēles rezultātu pretinieces atklāja trešajā minūtē, bet četras minūtes vēlāk to dubultoja. Otrā puslaika beigu daļā ar mazāk nekā minūtes intervālu Nīderlande guva vēl divus vārtus, bet piekto un sesto bumbu Latvijas komandas vārtos raidīja otrā puslaika vidū ar astoņu sekunžu intervālu. Ar trīs precīziem sitieniem izcēlās Simone Handa.

Citā pirmās kārtas spēlē trešdien Serbija ar 2:1 uzvarēja Ziemeļīriju.

Turnīra turpinājumā Latvijas izlase ceturtdien tiksies ar Serbiju, bet sestdien gaidāms mačs pret Ziemeļīriju. Latvijas izlasei šī ir debija Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīros.

Kvalifikācijas pamatkārtu sasniegs trīs grupu uzvarētājas un divas labākās no otro pozīciju ieguvējām. Pamatkārtā šīm piecām komandām pievienosies 11 izlases ar labāko UEFA koeficientu. Komandas tiks sadalītas četrās apakšgrupās un arīdzan aizvadīs viena apļa cīņas sabraukumos. Šie mači plānoti oktobrī, bet grupu uzvarētājas nopelnīs tiesības 2023. gada martā piedalīties finālturnīrā.

Aprīļa beigās jaunizveidotā Latvijas sieviešu telpu futbola izlase aizadīja savas pirmās oficiālās spēles, pārbaudes mačos Rīgā tiekoties ar Lietuvu (2:0 un 1:1).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!