Foto: EPA/Scanpix/LETA
"Leicester City" svētdien cieta zaudējumu Anglijas futbola premjerlīgas spēlē, kā dēļ pēc 35. kārtas var zaudēt vietu pirmajā četriniekā.

Lesteras futbolisti viesos ar rezultātu 1:4 (1:0) zaudēja "Bournemouth" komandai, kurai uzvara noderēja cīņā par vietas saglabāšanu premjerlīgā.

Pirmo puslaiku uzvarēja viesi – 23. minūtē premjerlīgas labākais vārtu guvējs Džeimijs Vārdijs palika nepieskatīts Bornmutas cietokšņa priekšā un panāca rezultātu 1:0. Vārdijs šosezon guvis 23 vārtus.

Tuvojoties otrā puslaika vidum, pēc viesu aizsargu nesaprašanās ar vārtsargu Kasperu Šmaihelu, soda laukumā tika nogāzts Vilsons. Mājinieki tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu, kuru realizēja Žuniors Stanislass. "Bournemouth" ar to nebija gana, un pāris minūtes vēlāk Dominiks Solenki ar nekļūdīgu sitienu noslēdza ātru pretuzbrukumu.

Pēc ielaistajiem vārtiem Lesteras komandas aizsargs Čalars Selindzi iespēra pretiniekam, par rupjo pārkāpumu tiekot noraidīts no laukuma. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Bornmutas komanda nostiprināja savu vadību, jo bumbu savos vārtos ieraidīja Džonijs Evanss.

Punktu mājinieku uzvarai pielika Solenki, kurš 87. minūtē pretinieku soda laukumā pārtvēra piespēli "City" aizsargam un izrēķinājās ar pretiniekiem.

Ja "Manchester United" pirmdien mājās uzvarēs "Southampton", tad Lesteras futbolisti zaudēs vietu pirmajā četriniekā. Tiesa, sezonas beigās tas varētu arī nemaksāt ceļazīmi uz UEFA Čempionu līgu gadījumā, ja "Manchester City" pirmdien tiks diskvalificēta no Eiropas klubu turnīriem.

Tikmēr divu Ziemeļlondonas komandu duelī "Tottenham Hotspur" mājās ar rezultātu 2:1 (1:1) pārspēja Londonas "Arsenal". Mājiniekiem pirmos vārtus guva Honmiņs Sons, kurš 81. minūtē ar piespēli palīdzēja Tobijam Alderveireldam izraut uzvaru. Viesiem izcēlās Aleksandrs Lakazets.

No augšgala komandām Vulverhemptonas "Wanderers" savā laukumā ar 3:0 (1:0) uzveica Liverpūles "Everton". Laukuma saimniekiem atzīmējās Rauls Himeness, Leanders Dendonkers un Djogu Žota.

Tāpat kā "Bournemouth", cīņu par neizkrišanu no premjerlīgas turpina Birmingemas "Aston Villa", kas savu tukšo tribīņu priekšā ar rezultātu 2:0 (1:0) guva virsroku pār Londonas "Crystal Palace". "Aston Villa" abus vārtus guva ēģiptietis Trezegē.

Jau vēstīts, ka no vadošajām komandām sestdien Londonas "Chelsea" viesos ar 0:3 atzina Šefīldas "United" pārākumu, "Manchester City" izbraukumā ar 5:0 sagrāva Braitonas un Havas "Albion", bet "Liverpool" mājās cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Burnley".

Priekšlaicīgi par čempionāta uzvarētāju jau ir kronēta "Liverpool", kas 35 spēlēs iekrājusi 93 punktus. Ar 72 punktiem sudrabu jau ir izcīnījusi Mančestras "City", bet 60 punkti ir Londonas "Chelsea". Lesteras "City" ir 59, bet Mančestras "United" 58 punkti 34 mačos, kamēr tālāk ar 55 punktiem seko "Wanderers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!