Foto: F64

Latvijas Futbola federācija (LFF) saistībā ar Latvijā izsludināto ārkārtas stāvokli un noteiktajiem valstiskas nozīmes ierobežojumiem valdes ārkārtas sēdē 13. martā pieņēma lēmumu nekavējoties apturēt visu pašmāju vīriešu un sieviešu pieaugušo futbola sacensību norisi, lai gan vēl ceturtdien tika paredzēts spēles aizvadīt bez skatītājiem, vēstī LFF.

Jau ziņots, ka ceturtdien LFF lēma no 13. marta līdz turpmākam attiecīgam paziņojumam visās Latvijas futbola pieaugušo sacensībās noteikt aizliegumu skatītājiem atrasties tribīnēs. Visas pieaugušo sacensības gan vīriešiem, gan sievietēm līdz turpmākam attiecīgam paziņojumam tādējādi bija paredzēts aizvadīt aiz skatītājiem slēgtām durvīm, sākotnēji ziņoja LFF.

Tieši piektdien bija plānota 2020. gada "Optibet" futbola virslīgas sezonas atklāšana, Valmierā tiekoties "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un čempionvienībai "Riga FC". Šī turnīra spēļu norisi pie tukšām tribīnēm LFF bija saskaņojusi ar biedrību "Latvijas Futbola Virslīga".

Savukārt uzreiz tika apstādināta visu bērnu un jauniešu (līdz 19 gadu vecumam) sacensību norise gan valsts, gan reģionālā līmenī.

Tomēr pēc papildu situācijas izvērtējuma, komunikācijas ar pašmāju klubiem un starptautisko partneru sniegtās informācijas izskatīšanas – no 13. marta spēļu norises atlikšana paplašināta arī attiecībā uz visām vīriešu un sieviešu sacensībām pieaugušajiem. LFF organizēto un pārraudzīto futbola sacensību un pasākumu norise visos līmeņos atlikta līdz turpmākam attiecīgam paziņojumam.

Attiecībā uz "Optibet" virslīgas čempionātu, kura jaunajai sezonai bija paredzēts sākties 13. martā, gan virslīgas organizatoriskā komiteja, gan biedrība "Latvijas Futbola Virslīga", izvērtējot visus potenciālos riskus čempionāta dalībniekiem (spēlētājiem, tiesnešiem, apkalpojošajam personālam), pieņēmusi lēmumu atlikt sacensību norisi līdz turpmākam attiecīgam paziņojumam. Šis lēmums guvis vienbalsīgu atbalstu arī LFF valdes līmenī.

Spēļu, turnīru un pasākumu pieaugušajiem norises atjaunošana tiks plānota atsevišķi, kad to ļaus esošā valstiskā situācija.

LFF stingri rekomendē tās biedriem, pašmāju klubiem un organizācijām pašlaik noteiktajā periodā atteikties no to organizēto pasākumu, iekšējo spēļu un sacensību rīkošanas, rūpīgi izvērtējot katras privāti organizētās aktivitātes nepieciešamību, kā arī sekot līdzi valstiski noteiktajiem ierobežojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!