Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācija (LFF) sagatavojusi un nosūtījusi Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) un Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC) vēstuli par futbola plānu iziet no Covid-19 radītās krīzes. Četru soļu plāns paredz, ka Latvijas virslīgas čempionātā tikai pašā izskaņā spēlēs varētu atgriezties skatītāji, bet nekas nav minēts par pārējo LFF sacensību iespējamo atsākšanu, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā vēstule.

1. Pilnvērtīgu treniņu atsākšana profesionālajā futbolā
2. Sacensību atsākšana profesionālajā futbolā
3. Starptautisko sacensību atsākšana bez skatītājiem
4. Masu pasākumu atsākšana

Pirmajā punktā LFF aicina ļaut kontaktreniņus visiem virslīgas klubiem no 1. jūnija, bet nekas nav teikts, kad to varētu sākt, piemēram, pirmās līgas vai sieviešu sacensību komandas. Savukārt otrajā posmā LFF aicina atļaut izņēmuma kārtā futbola virslīgas sacensībās maksimums 100 cilvēku dalību, lai gan valstī ir noteikts, ka nedrīkst rīkot pasākumus ar vairāk nekā 25 cilvēku dalību. Spēles būtu slēgtas līdzjutējiem līdz pat rudenim – LFF savā vēstulē norāda, ka vismaz līdz 1. oktobrim. Ja ņemtu vērā pašreizējo virslīgas spēļu kalendāru, tad skatītāji klātienē mačus varētu vērot tikai pēdējās piecās kārtās.

Lai gan kopš Covid-19 krīzes sākuma ir pagājuši vairāk nekā divi mēneši, valstī ir jau mīkstināti dažādi ierobežojumi, LFF vēl nav pilnībā izstrādājusi noteikumus, kas būtu jāievēro, atsākot sacensības. "Lai nodrošinātu maksimāli drošu sacensību norisi, LFF apņemas sadarbībā ar SPKC līdz š.g. 25. maijam izstrādāt sanitāro protokolu, kas paredzēs konkrētas prasības un normas, kuras būs izpildāmas obligātā kārtā jebkuram sacensību dalībniekam. Papildus tam LFF apņemtos nodrošināt šo normu ievērošanas uzraudzības procesu. Lai sniegtu ieskatu sanitārā protokola pamatprincipos, esam uzskaitījuši atsevišķus šī protokola elementus, kas, mūsuprāt, būtu tajā iekļaujami."

Būs vai nebūs Covid-19 testi?

LFF savā paziņojumā norāda, ka varētu "nodrošināt visu virslīgas čempionāta dalībnieku (spēlētāji, treneri, personāls, tiesneši u.c.) vienreizēju testēšanu pirms čempionāta sākuma", ja tas no pārraugošajiem dienestiem tiek atzīts kā nepieciešams solis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!