Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) bijušā prezidenta Zepa Blatera algas apmērs tiks publiskots līdz marta beigām, ziņo organizācija.

Kā zināms, Blaters pērn 29. maijā uz piekto termiņu tika ievēlēts FIFA prezidenta amatā, taču, pieņemoties spēkā korupcijas skandālam, kurā tika aizturētas vairākas organizācijas augsta ranga amatpersonas, pēc četrām dienām paziņoja, ka atkāpjas no amata. Līdz ar to FIFA izsludināja jaunu pieteikšanos uz prezidenta amatu un pirms nedēļas tajā ievēlēja Džanni Infantīno.

Drīzumā gaidāms FIFA finanšu ziņojums par 2015. gadu, pēc kura publiskošanas taps zināma Blatera alga.

79 gadus vecais Blaters FIFA prezidenta amatā strādāja kopš 1998. gada, taču publiski nekad nav bijusi zināma viņa alga. Neoficiāli avoti vēsta, ka Blatera gada alga bijusi aptuveni pieci līdz desmit miljoni Šveices franku (4,5 līdz 9,1 miljons eiro).

FIFA nesen apstiprināja vērienīgas reformas, lai organizācijā apturētu gadiem ilgušo korupciju. Pieņemts, ka FIFA prezidenta un citos organizācijas vadošos amatos nedrīkstēs strādāt ilgāk par 12 gadiem, kā arī amatpersonu algas būs publiski zināmas.

Kā zināms, pirms Ziemassvētkiem FIFA ētikas komiteja Blateram un Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidentam Mišelam Platinī piesprieda astoņu gadu diskvalifikāciju, ko amatpersonas saņēma, jo šveicietis 2011. gadā pārskaitījis Platinī aptuveni 1,8 miljonus eiro par paveikto laikā no 1999. līdz 2002. gadam.

Iepriekš Blaters un Platinī nolieguši nelikumības, stāstot, ka naudas darījums bijis "džentlmeņu vienošanās". Pēc piešķirtās diskvalifikācijas abi iesniedza apelāciju FIFA Apelāciju komitejā un pagājušajā nedēļā abiem diskvalifikācijas samazināja līdz sešiem gadiem, kas būs spēkā līdz 2021. gada 8. oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!