Foto: Mārtiņš Sīlis/ http://synottipvirsliga.lv/
Pērnās sezonas čempione "Liepāja" "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 26. kārtas spēlē viesos ar rezultātu 0:1 (0:1) piekāpās turnīra jaunpienēcējai RFS komandai, neuzvarot piekto maču pēc kārtas un zaudējot cerības uz pirmo trijnieku.

Divas kārtas pirms turnīra beigām kopvērtējumā liepājniekiem ir 38 punkti un ceturtā vieta, bet trešās vietas turētājai "Jelgavai" ir par septiņiem vairāk. Tikmēr RFS ir stabilā piektā pozīcijā un liepājniekiem zaudē četrus punktus.

Uzvaru piektdienas spēlē debitantiem atnesa Giorgijs Diakvišvili, kurš ar vārtu guvumu atzīmējās spēles 31. minūtē. Diakvišvili pēc pretuzbrukuma ieguva bumbu uz soda laukuma līnijas un pa zemi to raidīja mājinieku vārtos.

Gruzīnu pussargam, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja Latvijas telpu futbola spēcīgāko komandu "Nikars", šie bija otrie vārti sezonā. Zīmīgi, ka pirmos vārtus sezonā viņš guva tieši pret "Liepājas" komandu.

Pagājušā gada čempione "Liepāja" pirms nedēļas ar 1:3 piekāpās "Metta"/LU futbolistiem, zaudējot jebkādas izredzes aizstāvēt pērn izcīnīto titulu.

Abas komandas virslīgā šosezon tikušās četras reizes. Ja sezonas pirmajā mačā rīdzinieki savā laukumā izcīnīja pārsteidzošu panākumu ar 1:0, otrajā duelī "Liepāja" savu skatītāju priekšā revanšējās ar 3:1. Savukārt iepriekšējo reizi abas vienības Rīgā nospēlēja neizšķirti 1:1.

RFS, kas šosezon debitēja virslīgā, sākusi komplektēt sastāvu nākamajai sezonai, jo parakstīti līgumi ar tādiem Latvijas izlasē spēlējušajiem futbolistiem kā Robertu Savaļnieku un Aleksandru Fertovu.

Virslīgas 26. kārtas izspēle ar centrālo maču turpināsies sestdien, kad līdere "Ventspils" savā laukumā uzņems vienu no sīvākajām konkurentēm "Jelgavu", kā arī uz titulu cerošais Jūrmalas "Spartaks" savu skatītāju priekšā tiksies ar "Metta"/LU. Savukārt svētdien "Riga" uzņems virslīgā vietu jau zaudējušo "Daugavpili".

Virslīgas kopvērtējumā "Ventspilij" ir 50 punkti 25 mačos, par punktu apsteidzot Jūrmalas "Spartaku", bet par pieciem - "Jelgavu". Tikmēr "Liepāja" ar 38 punktiem ir ceturtajā vietā un jau nolikusi čempiona pilnvaras.

RFS ar 34 punktiem ir piektā, tai ar 29 punktiem seko "Riga", bet septīto vietu ar 24 punktiem ieņem "Metta"/LU. Savukārt turnīra tabulu ar 11 punktiem noslēdz "Daugavpils", kas jau zaudējusi cerības saglabāt vietu virslīgā.

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004. gadam, kā arī 2010. gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils". "Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!