Foto: EPA/LETA
Spānijas čempionvienības "Barcelona" argentīniešu zvaigzne Lionels Mesi ceturtdien saņēma "Zelta futbolzābaku", kurš pienākas Eiropas nacionālo futbola čempionātu rezultatīvākajam spēlētājam.

23 gadus vecais Mesi pagājušajā sezonā guva 34 vārtus Spānijas čempionātā, bet viņa konkurenti cīņā par "Zelta futbolzābaku" Didjē Drogbā ("Chelsea") un Antonio di Natali ("Udinese"), kuri attiecīgi Anglijas un Itālijas čempionātos guva pa 29 vārtiem.

"Visas balvas ir īpašas, taču šo es ieguvu, pateicoties saviem komandas biedriem. Es tikai cenšos spēlēt pēc iespējas labāk un daru visu, lai palīdzētu savai komandai," saņemto balvu teica Mesi.

Mesi ir tikai otrais "Barcelona" futbolists, kurš ieguvis šo balvu. 1996./1997.gada sezonā "Zelta futbolzābaku" saņēma Ronaldu, kurš toreiz arī guva 34 vārtus.

Tāpat Mesi kļuvis par ceturto futbolistu vēsturē, kurš saņēmis "Zelta futbolzābaku", kā arī atzīts FIFA Gada labāko futbolistu un par Eiropas labāko futbolistu. Līdz šim visas trīs atzinības bija izpelnījušies Marko van Bastens, Ronaldo un Krištianu Ronaldu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!