Foto: AFP/Scanpix/LETA

Viena no spēcīgākajām Anglijas Premjerlīgas komandām "Liverpool" par rekordsummu iegādājusies urugvajiešu uzbrucēju Darvinu Nunjesu, paziņojis futbola klubs. Darījuma kopējā summa tiek lēsta 100 miljonu eiro vērtībā.

Nunjess, kuram ir 22 gadi, iegādāts no Portugāles vienības Lisabonas "Benfica". Britu mediji vēsta, ka darījuma pamatsumma ir 64 miljoni britu mārciņu (ap 75 miljoniem eiro), bet dažādi bonusi varētu to sadārdzināt vēl par 21 miljonu mārciņu (ap 25 miljoniem eiro).

Summa sasniegs vismaz 75 miljonus mārciņu (aptuveni 86 miljonus eiro), ja Nunjess regulāri dosies laukumā "Liverpool" sastāvā, turklāt vārtu guvumi un uzvara UEFA Čempionu līgā šo transfēru padarīs apjomīgāku vēl vairāk.

Šī brīža "Liverpool" transfēru rekords pieder nīderlandiešu aizsargam Virgilam van Deikam, kurš 2018. gadā tika iegādāts par 75 miljoniem mārciņu.

Uzbrucējs ar "Liverpool" noslēdzis līgumu uz sešiem gadiem. "Benfica" sastāvā viņš pagājušajā sezonā visu turnīru ietvaros sasita 34 vārtus 41 spēlē, tostarp UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā , kur divu spēļu summā nācās atzīt tieši Liverpūles kluba pārākumu.

"Esmu sajūsmā, ka varu pievienoties "Liverpool". Šis ir masīvs klubs," oficiālā paziņojumā citēts Nunjess. "Tieši iespēja cīnīties par trofejām ir viens no iemesliem, kāpēc izlēmu par labu "Liverpool"."

Iepriekš lielu interesi par Nunjesu izrādīja arī Mančestras "United", kas šovasar piedzīvo lielu pārbūves procesu. Tikmēr "Liverpool" bija nepieciešams uzbrucējs, jo, visticamāk, šovasar šo komandu atstās senegālietis Sadio Manē.

Vācieša Jirgena Klopa vadītā "Liverpool" jau vairākus gadus ir starp spēcīgākajām komandām Eiropā, kas 2019. gadā uzvarēja UEFA Čempionu līgā, bet gadu vēlāk - Anglijas Premjerlīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!