Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas septītās kārtas centrālajā mačā tikās "Liverpool" un "Manchester City" komandas. Abas vienības, kuras savā starpā sadalījušas pēdējos četrus Anglijas futbola elites divīzijas titulus, šo dueli noslēdza ar neizšķirtu rezultātu 2:2 (0:0).

Mača ievadā ar bumbu vairāk bija mājinieki "Liverpool", taču bīstamus momentus Jirgena Klopa vadītajai komandai neizdevās izveidot. Pirmā puslaika vidusdaļā aizvien kvalitatīvāku sniegumu sāka rādīt viesi, veidojot vārtu gūšanas izdevības un vairāk kontrolējot bumbu.

Pirmajā puslaikā nevienai komandai gan pretinieku aizsardzību uzlauzt neizdevās un pēc 45 nospēlētām minūtēm uz rezultāta tablo gozējās divas nulles.

Otro puslaiku ievērojami aktīvāk uzsāka "Liverpool", kura ne tikai kontrolēja bumbu bet arī sāka veidot bīstamus vārtu gūšanas momentus. Rezultātu 59. minūtē atklāja Liverpūles uzbrucējs Sadio Manē, kurš pēc lieliskas Muhameda Salāha piespēles nonāca aci pret aci ar "City" vārtsargu Edersonu un raidīja bumbu tālajā vārtu stūrī.

"City" gan nebija nepieciešams daudz laika, lai rezultātu izlīdzinātu. Desmit minūtes vēlāk 1:1 panāca jaunais Anglijas futbola talants Fils Fodens.

Par, iespējams, skaistāko mača epizodi parūpējās Muhameds Salāhs. Pēc teicamām individuālām darbībām, kuras ļāva apspēlēt "City" aizsargus, ēģiptietis ar fenomenālu sitienu no visai asa leņķa 76. minūtē atkal vadībā izvirzīja mājiniekus. Tomēr komanda no Mančestras nebija gatava samierināties ar zaudējumu.

Piecas minūtes vēlāk ar precīzu sitienu izcēlās "City" komandas spīdeklis Kevins de Bruine. Pirms ielidošanas vārtos, bumba gan skāra "Liverpool" spēlētāju Žoelu Matipu, kurš centās bloķēt beļģa sitienu, taču darīja to nesekmīgi.

Rezultāts mačā vairs nemainījās un abas titulētās komandas tika pie punkta.

Premjerlīgas kopvērtējumā pirmajā vietā atrodas "Chelsea" vienība ar 16 punktiem. Rietumlondonas komandai seko "Liverpool" ar 15 punktiem, bet Mančestras "City" ir trešajā vietā ar 14 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!