Valērijam Lizunovam gūstot vārtus kompensācijas laika pēdējā minūtē, "Daugavpils" komanda svētdien svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas pirmās kārtas spēlē.


Daugavpilieši mājās ar 2:1 (1:0) dramatiskā izskaņā pārspēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

Pirmais bīstamais moments bija 28.minūtē, kad Dele Ola Izraēls izpildīja negaidītu sitienu no soda laukuma līnijas un norībināja Tukuma komandas vārtu konstrukciju. Pārtraukumā ar rezultātu 1:0 vadībā devās "Daugavpils", jo pirmā puslaika noslēdzošajās sekundēs pēc Valērija Afanasjeva teicami izpildītā stūra sitiena ar galvu bumbu mērķi raidīja Dāvids Idovu Akintola.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 13 minūtes, no soda laukuma robežas sita Oskars Rubenis, bumba rikošetā nonāca pie tālā vārtu staba, kur jau bija pieskrējis Daniels Mīļais – 1:1.

Komandas jau tuvojās neizšķirtam, taču pusminūti pirms kompensācijas laika trešās minūtes beigām pēc Dāvja Cucura piespēles no labās malas Liznovs ar galvu trieca bumbu tīklā un panāca 2:1 "Daugavpils" labā.

"Daugavpils" futbolisti iepriekšējo sezonu pabeidza sestajā vietā līgā, bet Tukuma komanda ieņēma otro vietu "Optibet" Nākotnes līgā, izmantojot iespēju spēlēt kopā ar spēcīgākajiem Latvijas klubiem.

Pulksten 16 Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā "Metta" uzņems "Auda" vienību.

Jau ziņots, ka 2022. gada sezonas pirmajā spēlē piektdien "Liepāja" mājās ar rezultātu 3:1 uzvarēja augstākās līgas debitanti Salaspils "Super Nova" komandu, bet sestdien "Riga" mājās ar 2:1 pieveica "Valmieru", un RFS viesu statusā ar 3:2 izrāva uzvaru pret Jūrmalas "Spartaku".

2022. gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11. marta līdz 13. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!