Foto: AP/Scanpix

Horvātijas futbola izlases pussargs Luka Modričs skarbi nokritizējis Starptautisko Futbola federāciju (FIFA) par tās politiku attiecībā uz spēļu pārcelšanu.

Runa ir par 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas maču starp Horvātiju un Kosovu, kurai sākotnēji bija jānotiek sestdien, 2. septembrī, Zagrebā, taču lietus dēļ dēļ to pārcēla uz citu dienu. Vēlāk futbolistiem tika paziņots, ka mačs tomēr notiks jau svētdien, un Modričs pārmet, ka komandām nesanāca attiecīgi sagatavoties.

"Notikušais mūs noteikti ietekmēja," Modriču citē izdevums "Marca". "Sestdien vakarā pateica, ka spēle pārcelta uz citu dienu, un mēs gulēt aizgājām divas, trīs stundas vēlāk nekā parasti. Taču svētdien mums bija jāceļas kā armijā, jo tika pieņemts lēmums spēli aizvadīt jau nākamajā dienā."

"Nav pareizi šādā veidā sagraut gatavošanos svarīgai spēlei," saka pieredzējušais pussargs. "FIFA parādīja, ka viņiem ir uzspļaut futbolistiem, galvenais ir aizvadīt spēli. Turklāt šādā laukumā bija bīstami spēlēt, taču viņiem ir vienalga, vai futbolisti gūst traumas vai nē."

Neskatoties uz spēles pārcelšanu, Horvātija šai mačā uzvarēja ar 1:0; vienīgos vārtus guva Maksimirs Zagrebs. Pēc septiņām spēlēm un piecām uzvarām horvāti ir vadībā kvalifikācijas I grupā, par diviem punktiem apsteidzot Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!