Foto: EPA/Scanpix/LETA
Slavenais Anglijas futbola klubs Mančestras "United" šajās dienās nokārtos brazīliešu malējā uzbrucēja Antonī iegādi, par ko šķirsies no 100 miljoniem eiro.

Antonī iepriekšējās divas sezonas pārstāvējis Nīderlandes flagmani Amsterdamas "Ajax", kā sastāvā kopumā 82 mačos atzīmējies ar 25 vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm. Mančestras kluba redzeslokā viņš jau ir vairākus mēnešus, turklāt 22 gadus vecais brazīlietis Eiropā līdz šim spēlējis tikai jaunā "United" galvenā trenera Ērika ten Hāga vadībā. Ten Hāgs darbu ar britu klubu šovasar sāka, tieši pārnākot no "Ajax".


Brazīliešu futbolista transfēra summa tiek lēsta 100 miljonu eiro apmērā. 95 miljonus "Ajax" saņems garantēti, bet vēl pieci pienāksies, ja tiks izpildīti dažādi nosacījumi. Antonī kļūs otro dārgāko pirkumu "United" vēsturē. Vēl 2016. gadā klubs laboja tā brīža pasaules transfēru rekordu un par 105 miljoniem eiro nopirka Polu Pogbā.

Tik liela summa par Nīderlandē spēlējošu futbolistu vēl iepriekš nav maksāta. Antonī pāreja kļūs arī par visu laiku ceturto dārgāko transfēru Anglijas premjerlīgā.

Pirms nonākšanas "Ajax" komandā Antonī pārstāvēja dzimtās Brazīlijas klubu "Sao Paulo". Pērn viņš debitēja arī valstsvienībā, kuras rindās viņam ir divi vārti deviņās spēlēs.

Mančestras nākamais mačs ir ceturtdien pret Lesteras "City", taču, lai varētu šajā spēlē piedalīties, brazīlietim ir jātiek pie darba atļaujas.

Pēc diviem zaudējumiem abās sezonas pirmajās spēlēs Mančestras "United" uzvarējusi nākamajās divās un ar sešiem punktiem Premjerlīgas kopvērtējumā pašlaik atrodas astotajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!