Foto: AFP/Scanpix

Mančestras "United" komanda sastāvā atgriezusi pieredzējušo vācu futbolistu Bastianu Švainštaigeru, kurš sezonas sākumā krita galvenā trenera Žozē Mourinju nežēlastībā un tika nosūtīts uz rezerves komandu.

Švainštaigers šosezon nav piedalījies nevienā "United" galvenās komandas spēlē, jo Mourinju vēl pirms sezonas sākuma paziņoja, ka ar pieredzējušo 32 gadus veco pussargu nerēķinās.

Švainštaigers netika iekļauts arī komandas pieteikumā UEFA Eiropas līgas spēlēm, un visu šo laiku trenējās kopā ar rezervistiem, tomēr pirmdien pēc ilga laika viņš atkal bija kopā ar galveno komandu, ar kuru aizvadīja treniņu.

"United" pēdējā laikā spēlē kā pa viļņiem. Aizvadītajā nedēļā Anglijas Līgas kausa astotdaļfinālā tā ar 1:0 uzvarēja Mančestras "City", bet sestdien Anglijas premjerlīgā nospēlēja 0:0 ar pieticīgo "Burnley". Savukārt vēl pirms tam premjerlīgā mančestrieši piedzīvoja pazemojošu sagrāvi 0:4 viesos pret Londonas "Chelsea".

Zīmīgi, ka premjerlīgā "United" nav guvuši vārtus jau trīs spēlēs pēc kārtas, bet pēdējo panākumu šajā turnīrā guva 24.septembrī, tāpēc šobrīd ar 15 punktiem ir vien astotajā pozīcijā.

Tikmēr UEFA Eiropas līgā "United" ir izcīnījusi divas uzvaras trīs spēlēs un šobrīd savā apakšgrupā ir otrajā vietā.

Pagājušajā sezonā Mančestras "United" rindās Švainštaigers piedalījās 18 premjerlīgas mačos un guva vienus vārtus, palīdzot komandai iegūt piekto vietu čempionāta kopvērtējumā. Tiesa, lielu daļu sezonas vācietis mocījās ar savainojumiem un sportiskās formas kritumu.

Švainštaigers pagājušajā sezonā Mančestras "United" sastāvā kļuva par Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa ieguvēju, bet kopā ar Minhenes "Bayern" viņam savulaik izdevies astoņas reizes kļūt par Vācijas čempionu, kā arī 2013.gadā triumfēt UEFA Čempionu līgā.

Šveinšteigers ar Mančestras klubu pērn parakstīja līgumu uz trim gadiem.

Pirms diviem gadiem Švainštaigers kopā ar Vāciju uzvarēja Pasaules kausa izcīņā, bet septembra sākumā viņš paziņoja par karjeras noslēgšanu valstsvienībā, kurā viņš aizvadīja 121 spēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!