Foto: AP/Scanpix/LETA

UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā vēl vienu sensāciju sarūpēja "Manchester United", kas dramatisma pilnā cīņā Parīzē spēja atspēlēt pirmajā mačā iegūto divu vārtu deficītu un no tālākas dalības izslēdza vienu no favorītēm "Paris St.Germain".

Abu komandu pirmajā mačā Mančestrā ar 2:0 uzvarēja PSG, bet trešdien, 6. martā, Parīzē Anglijas klubs šokējoši pēdējās minūtēs izrāva uzvaru ar 3:1. Divu spēļu summā komandas cīnījās neizšķirti 3:3, bet, pateicoties viesos vairāk gūtiem vārtiem, ceturtdaļfinālā iesoļoja mančestrieši.

Tā ir pirmā reize divu prestižāko Eiropas klubu futbola turnīru vēsturē, kad kāda komanda pēc zaudējuma savās mājās ar vismaz divu vārtu deficītu spēj atspēlēties un iekļūt nākamajā kārtā. Līdz šim 106 līdzīgos gadījumos neviens klubs nespēja atspēlēties, bet tagad ar 107. piegājienu to paveica "Manchester United".

Sastāva problēmu nomocītā "Manchester United" pēc zaudējuma savās mājās uz Parīzi nedevās ar nolemtības sajūtu un to labi apliecināja visu maču. Lietus apstākļos spēlē Parīzē mančestrieši šokēja mājiniekus otrajā minūtē, kad Romelu Lukaku izmantoja PSG kļūdu aizsardzībā, apspēlēja Džanluidži Bufonu un guva vārtus. 12. minūtē Huans Bernats jau izmantoja nelielu nesaprašanos "Manchester United" aizsardzības mūros, pēc piespēles gar vārtiem pieliekot kāju pie vārtu tālā staba.

Lai gan PSG dominēja laukumā pirmajā puslaikā, "Manchester United" atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem, un 30 minūtē Lukaku pēc Bufona kļūdas bija pirmais pie bumbas, atgūstot mančestriešiem vadību 2:1. Pirmā puslaika nogalē PSG turpināja vairāk darboties ar bumbu, bet tieši pretēji - pretinieki "Manchester United" bija tuvu, lai panāktu 3:1, kas dotu labvēlīgu iznākumu divu maču summā.

Otrajā puslaikā spēles gaita daudz nemainījās, laukumā daudz drošāk spēlējot PSG, bet "Manchester United" domājot par pretuzbrukumiem. Aizraujošā cīņā atrisinājums bija vēl negaidītāks: kompensācijas laika sākumā Djagu Dalotu sitienu bloķēja parīzieši, bet tiesnesis devās izmantot VAR sistēmu jeb skatīja video atkārtojumu. Pēc epizodes noskatīšanās soģis lēma, ka soda laukumā sitienu ar roku bloķēja Presnels Kimpembe, tādējādi norādot uz 11 metru soda sitiena atzīmi. "Pendeli" droši realizēja Markuss Rešfords, nodrošinot "Manchester United" iekļūšanu nākamajā kārtā. Daudzie spēles pārtraukumi lika tiesnesim kompensācijā pielikt vairāk par 10 minūtēm, kuru laikā mančestrieši izturēja PSG spiedienu.

Ne mazāk dramatiski risinājās notikumi Portu, kur vietējais klubs papildlaikā ar 3:1 pieveica "AS Roma". Pirmajā komandu duelī Romā mājinieki uzvarēja ar 2:1, bet divu spēļu summā ar 4:3 uzvarēja "Porto", iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Fransisko Suarešs spēles 26. minūtē iepriecināja Portu stadiona līdzjutējus, bet 37. minūtē "AS Roma" kapteinis Daniele de Rosi realizēja "pendeli", kas divu spēļu summā pārsvaru deva Itālijas klubam.

Otrā puslaika sākumā Musa Marega atguva "Porto" vadību 2:1, bet līdz pamatlaika beigām rezultāts vairs nemainījās. Tā kā arī pirmajā mačā ar 2:1 uzvarēja mājinieki, tad komandām nācās aizvadīt papildlaiku.

Tāpat kā mačā Parīzē, arī Portu papildlaikā uzvarētāju noskaidroja VAR sistēma. Spēles 113. minūtē pēc "Porto" spēlētāja Maksi Pereiras piespēles soda laukumā līdz bumbai neaizsniedzās Fernandu, kuru gan aiz krekla nedaudz parāva Alesandro Florenci. Tiesnesis pēc VAR video atkārtojuma noskatīšanās piešķīra 11 metru soda sitienu, ko realizēja Alekss Telešs, nodrošinot "Porto" vietu UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā.

Tagad zināmi jau četri no astoņiem ceturtdaļfināla dalībniekiem. Pārējās četras UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēles risināsies nākamnedēļ, kad kļūs zināmas visas komandas, kuras turpinās cīņu par prestižo trofeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!