Foto: Reuters/Scanpix
Negaidītu zaudējumu Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta spēlē sestdien piedzīvoja valsts čempionvienība Mančestras "United", kas savā laukumā ar rezultātu 2:3 (0:1) piekāpās vienai no turnīra pastarītēm Blekbērnas "Rovers".

Uzvarētājiem divus vārtus guva Nigērijas uzbrucējs Jakubu Aijegbeni, kurš vienreiz precīzi sita no 11 metru soda sitiena atzīmes, bet vēl vienus vārtus guva Grants Henlijs, kurš 80.minūtē nodrošināja "Rovers" komandai uzvaru.

Savukārt "United" labā abus vārtus guva bulgāru uzbrucējs Dimitars Berbatovs.

Jāpiebilst, ka šai spēlei nemaz nebija pieteikts Mančestras kluba uzbrukuma līderis Veins Rūnijs.

Zīmīgi, ka "United" galvenajam trenerim Aleksam Fergusonam šodien apritēja 70 gadi.

Šī "Rovers" komandai bija tikai trešā uzvara šosezon aizvadītajās 19 spēlēs, un kopvērtējumā tā ar 14 punktiem šobrīd ieņem priekšpēdējo, 19.vietu.

Citā spēlē zaudējumu piedzīvoja arī spēcīgā Londonas "Chelsea" komanda, kas savā laukumā ar 1:3 (1:1) piekāpās Birmingemas "Aston Villa".

Uzvarētāju labā pa vieniem vārtiem guva Stīvens Airlends, Stilians Petrovs un Darens Bents. Savukārt "Chelsea" rindās vienīgo precīzo sitienu izpildīja Didjē Drogbā, kurš realizēja 11 metru soda sitienu.

Tikmēr punktus zaudēja kopvērtējumā trešajā pozīcijā esošā Totenhemas "Hotspur" vienība, kas izbraukumā cīnījās 1:1 (1:0) ar Svonsī "City" futbolistiem.

Minimālu uzvaru izdevās izcīnīt Londonas "Arsenal" komandai, kas, pateicoties Robina van Pērsija gūtajiem vārtiem, ar 1:0 (0:0) savā laukumā pārspēja citu Londonas klubu "Queens Park Rangers".

Premjerlīgas kopvērtējumā šobrīd pa 45 punktiem ir abām Mančestras komandām "City" un United", bet tām sešus punktus zaudē "Hotspur" vienība.

Mančestras "City" svētdien izbraukumā tiksies ar "Sunderland" komandu, uzvaras gadījumā kļūstot par vienīgo līderi.

Savukārt kopvērtējuma ceturtajā vietā pašlaik ar 36 punktiem atrodas "Arsenal" komanda, bet tai seko "Chelsea" un "Liverpool", kas iekrājušas pa 34 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!