Foto: EPA/Scanpix/LETA

Viens no pasaules visu laiku labākajiem futbolistiem Lionels Mesi savā dzimtenē Argentīnā saslimis ar Covid-19, apstiprinājis futbolista pārstāvētais Francijas klubs Parīzes "St. Germain".

Kā ziņo PSG, Covid-19 konstatēts četriem futbolistiem, arī aizsargam Huanam Bernatam, vārtsargam Serhio Riko un pussargam Nātanam Bitumazalam. Visi inficētie atrodoties savās dzīves vietās pašizolācijā un ievēro visus sanitāros protokolus.

Mesi uz Ziemassvētkiem un Jauno gadu bija devis uz Argentīnu, un paliks savā dzimtenē, kamēr nebūs negatīvi Covid-19 testi. PSG pirmdien aizvadīs Francijas kausa spēli pret trešās līgas klubu "Vannes", bet nedēļas nogalē parīziešiem gaidāms Francijas čempionāta mačs pret Lionas "Olympique".

"Tas ir risks, ar ko mums ir jāsadzīvo globālā līmenī. Futbolā kontakts ir nenovēršams, mēs esam ģērbtuvēs. Pastāv inficēšanās risks, bet mēs darām visu iespējamo, lai spēlētāji tālāk neinficētu citus," saka PSG galvenais treneris Mauricio Početīno.

Argentīniešu futbola zvaigzne uz PSG pārgāja pagājušajā vasarā, atstājot savu ilggadējo klubu "Barcelona". 34 gadus vecais Mesi šajā sezonā 16 spēlēs guvis sešus vārtus PSG labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!