Foto: Reuters/Scanpix
UEFA Čempionu līgas futbolā uzvarētāju komandas "Barcelona" zvaigzne Lionels Mesi nevēlas atzīt, ka viņš bijis tas, kurš atnesis savai vienībai panākumu.

Kā ziņots, sestdien UEFA Čempionu līgas finālā pēdējo trīs sezonu Spānijas čempioni "Barcelona" ar 3:1 pārspēja Anglijas čempionvienību Mančestras "United".

Mesi guva komandas otros vārtus, panākot 2:1, kā arī palīdzēja savam komandas biedram Davidam Viljam panākt divu vārtu pārsvaru.


23 gadus veco Mesi, kurš tiek uzskatīts par šī brīža pasaules labāko futbolistu, atzina par mača vērtīgāko spēlētāju, taču pats futbolists pēc cīņas slavēja savus komandas biedrus.

"Būt spēles varonim ir mazāk svarīgi, jo neticami bija tas, kā mēs spēlējām. Mēs bijām lieliski visos spēles komponentos," teica "Barcelona" zvaigzne. "Mēs esam ļoti priecīgi iegūt vēl vienu titulu. Šī bija grūta sezona, bet mēs parādījām, kas esam. Esam labāka komanda."

Šosezon UEFA Čempionu līgā Mesi guva 12 vārtus, atkārtojot uzbrucēja Rūda van Nīstelroja panākumu.

Tikmēr "Barcelona" viens no līderiem Ksavi Ernandess ļoti slavēja Mesi sniegumu.

"Mesi rada mūsu pārsvaru laukumā, jo viņš ir labākais spēlētājs pasaulē," teica Ernandess.

Tāpat "Barcelona" līdzjutējiem emocionāla bija aizsarga Ērika Abidāla atgriešanās komandas pamatsastāvā pēc martā pārciestās operācijas, kurā viņam veiksmīgi tika izņemts aknu audzējs.

"Mūsu lielākā uzvara un nozīmīgākā trofeja ir Abidāla atveseļošanās," teica komandas aizsargs Daniels Alvešs. "Domāju, ka cilvēki, kuriem patīk futbols, bija ļoti priecīgi, ja tas bija lielisks mačs."

Tikmēr cits jauno UEFA Čempionu līgas uzvarētāju čempions Serhio Buskets finālu nosauca par gandrīz perfektu spēli.

"Spēles sākumā mēs nedaudz atpalikām no "United", bet beigās uzvarētājs jau bija zināms," viņš teica. "Es domāju, ka tā bija gandrīz ideāla spēle, jo mēs vairāk kontrolējām bumbu un labi saspēlējāmies."

Arī Vilja neslēpa prieku par izcīnīto uzvaru: "Es nevaru būt laimīgāks. Tas mums ir fantastisks rezultāts. Mēs esam ambīciju bagāti un vēlējāmies to izmantot ērā, kamēr esam lieliski spēlētāji."

Šis bija 2009.gada fināla atkārtojums, kad "Barcelona" izcīnīja uzvaru ar 2:0. Kopumā Spānijas vienība spēlēja trešajā UEFA Čempionu līgas finālā sešu gadu laikā.

Tikmēr Mančestras "United" spēlēja trešajā finālā četru gadu laikā.

Abas komandas savā starpā tagad tikušās 11 reizes - "Barcelona" uzvarējusi četras reizes, "United" pie panākuma tikusi trijās spēlēs, bet četri mači noslēgušies neizšķirti.

Šī bija arī 11.reize, kad fināls notika valstī, kuras komanda pārstāvēta arī finālā un "mājinieces" uzvarējušas septiņās no šīm cīņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!