Foto: F64
"Optibet" Latvijas virslīgas klubs "Metta" pirms nedēļas nogalē gaidāmās spēles papildinājis sastāvu ar 22 gadus veco uzbrucēju Jāni Grīnbergu.

Grīnbergs ir savulaik vadošās Latvijas jauniešu sistēmas JFC "Skonto" audzēknis, kur sevi apliecināja kā talantīgu futbolistu. Viņš jau 15 gadu vecumā debitēja "Skonto" lielajā komandā, aizvadot titulētā klubā sešas spēles un gūstot vienus vārtus, kļūstot arī jaunāko vārtu guvēju virslīgas vēsturē.

Vēlāk Grīnbergs virslīgā spēlējis RFS un "Jelgava" rindās, Latvijas čempionātā kopā aizvadot 20 spēles.

No 2017. līdz 2020. gadam vairākas sezonas Grīnbergs aizvadīja Vācijā, spēlējot "Schalke 04" otrajā komandā Vācijas 4. un 5. līgā.

Grīnbergs spēlējis Latvijas U-17, U-18, U-19 un U-21 izlasēs.

"Ar iejušanos nebija nekādu grūtību - visi čaļi bija daudz maz zināmi, varbūt ne personīgi pazīstami, bet Latvija ir maza, futbolā viens otru zina. Ar vairākiem spēlēts kopā, daļu atceros no laika, kad biju JFC "Skonto", arī pie trenera Gluščuka esmu trenējies, tāpēc iejutos viegli. Visi jauni čaļi, kopēja valoda ir atrasta. Tagad arī uz laukuma jāspēj papildināt vienam otru," "Metta" citē komandas jaunpienācēju. "Kopumā pirmie iespaidi ir pozitīvi - visi grib spēlēt, saistīt savu dzīvi ar futbolu, tāpēc ir redzamas ambīcijas. Jāiet un jāspēlē! Kā komandai mums katrā spēlē ir jāizspiež maksimums - cīnīties par punktiem un uzvaru. Ar visām komandām varam spēlēt un visām varam ņemt punktus. Ar to ir jāsāk - jākrāj punkti! Individuāli - jāuzņem forma, jo pirms tam trīs mēnešus trenējos individuāli, tagad mēnesi esmu šeit, lēnām uzņemu formu, lai varētu atgriezties laukumā. Tālāk - jāizspiež maksimums, ko varu - palīdzēt komandai uzbrukumā un aizsardzībā, un man kā uzbrūkošās grupas spēlētājam ir jāgūst vārti un jākrāj rezultatīvas piespēles."

"Metta" sezonas pirmajās trīs spēlēs piedzīvojusi trīs zaudējumus un šobrīd ir vienīgā komanda bez punktiem kopvērtējumā. Trīs spēlēs komanda guvusi trīs vārtus, bet ielaidusi - astoņus. Sestdien, 10. aprīlī, "Metta" ceturtās kārtas spēlē tiksies ar trīskārtējo Latvijas čempioni "Riga FC".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!