Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijā dzimis Ukrainas naturalizēts futbolists Edmars Laserda saņēmis militārā iesaukuma dokumentus no Kijevas, lai dotos cīnīties pret prokrieviskajiem separātistiem, vēsta portāls "Globo".

34 gadus vecais Laserda, kurš jau kopš 2007.gada spēlē Harkovas "Metaļist" komandā un ir precējies ar ukrainieti, izteicies, ka zvanu par iesaukšanu saņēmis pirms trim nedēļām.

"Sākumā kopā ar komandas biedriem jokojām, domājot, ka kāds mani cenšas izjokot, tomēr tad atnāca dokumenti un visi saprata, ka tas ir nopietni," izteicies Laserda, tomēr atzinis, ka tagad situācija ir atrisināta un viņam nebūs jādodas karot. "Devos pie kluba menedžmenta, un viss tika atrisināts. Acīmredzot tā bija armijas kļūda."

Brazīlietis Ukrainā dzīvo kopš 2002.gada un 11 reizes devies laukumā savas jaunās dzimtenes valstsvienības rindās, gūstot vienus vārtus.

Iepriekš šonedēļ tika ziņots, ka seši Ukrainas spēcīgākā futbola kluba Doņeckas "Šahtar" leģionāru spēlētāji, reaģējot uz notikumiem valstī, atteikušies atgriezties komandas rīcībā. Vēlāk gan daļa futbolistu lēmumu mainīja, iespējams, uzzinot, ka komanda jaunajā sezonā mājas spēles aizvadīs nevis Doņeckā, bet gan Ļvivā.

Neskatoties uz notikumiem valstī, Ukrainas Futbola federācija jauno sezonu joprojām plāno sākt jau piektdien, uzsverot, ka futbolam un politikai ir jābūt šķirtiem jēdzieniem.

Jaunajā Ukrainas čempionāta sezonā vairs nestartēs Latvijas izlases pussarga Aleksandra Fertova iepriekš pārstāvētais "Sevastopol" klubs, kas pēc runām par tā pārcelšanos uz Krievijas čempionātu zaudēja savu ģenerālsponsoru un tika likvidēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!