Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nīderlandes Karaliskā futbola asociācija (KNVB) noraidījusi "AZ Alkmaar" sūdzību, apstrīdot priekšlaicīgu sezonas noslēgšanu, kas liedza šim klubam pacīnīties par Nīderlandes čempionu titula.

Covid-19 pandēmijas sākumā Nīderlandes čempionāts tika pārtraukts, bet 24. aprīlī nolemts sacensības neatsākt. Nīderlandes čempions šogad tā arī netiks kronēts, bet ceļazīmes uz UEFA sacensībām bija nolets sdalīt, atbilstoši tā brīža situācijai kopvērtējumā. Tādējādi tiešo ceļazīmi uz UEFA Čempionu līgas grupu turnīru ieguva tobrīdējā līdere Amsterdamas "Ajax", bet "AZ Alkmaar" spēlēs Čempionu līgas atlasē.

Tieši šis sadalījums neapmierina "AZ Alkmaar", kurai deviņas kārtas pirms Nīderlandes čempionāta beigām (kad tika pārtrauktas sacensības) bija tieši tikpat punktu, cik "Ajax". Titulētākais Nīderlandes klubs "Ajax" kopvērtējumā augstāk atradās vien labākas gūto un zaudēto vārtu starpības dēļ. "AZ Alkmaar" oponē, jo šajā sezonā abos savstarpējos mačos guva uzvaras (1:0, un 2:0).

"AZ Alkmaar" tagad plāno vērsties arī UEFA, kas vēl skaidri nav paziņojusi par situāciju saistībā ar nākamās sezonas Eirokausu sacensībām.

Līdzīgi kā praktiski visā Eiropā, arī Nīderlandē pēc Covid-19 pandēmijas sākuma tika apturēti visi masu pasākumi, ieskaitot sporta sacensības. Nīderlandes valdība sporta pasākumus neplāno atsākt ātrāk par 1. septembri.

Nīderlandē kopš slimības uzliesmojuma ar Covid-19 saslimuši vairāk nekā 45 000 iedzīvotāju, bet muriši gandrīz 6000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!