Foto: AP/Scanpix/LETA

Nigērijas futbola izlases fani pēc valstsvienības netikšanas uz Pasaules kausa finālturnīru sarīkojuši pamatīgas nekārtības, kurās līdz nāvei piekauts Āfrikas Futbola konfederācijas (CAF) dopinga uzraugs Džozefs Kabungo no Zambijas.

Pasaules kausa atlases Āfrikas zonas spēlē otrdien Gana viesos cīnījās neizšķirti 1:1 ar Nigēriju, liedzot mājiniekiem ceļazīmi uz finālturnīru Katarā. Pēc spēles Nigērijas izlases fani sarīkoja nekārtības, izskrēja laukumā, izlejot dusmas par komandas netikšanu uz finālturnīru.

Tagad Āfrikas mediji ziņo, ka nekārtībās līdz nāvei piekauts spēles dopinga oficieris Kabungo. Fani lielajā burzmā piekāvuši Zambijas pārstāvi, spēruši viņam, līdz CAF pārstāvis zaudējis samaņu.

"Viņi viņu sita, viņš nokrita, un tad viņi metās virsū viņam. Viņš zaudēja samaņu un tika steidzīgi nogādāts ātrās palīdzības mašīnā, kas bija pie Ganas ģērbtuvēm, lai veiktu atdzīvināšanu. Visa Ganas izlase noskatījās, kā tika veikti atdzīvināšanas mēģinājumi ar skābekļa masku. Vēlāk viņš tika nogādāts slimnīcā un tagad šis. Skumji, " sociālajos tīklos ierakstīja Ganas žurnālists Kolinss Atta Poku, kurš bija aculiecinieks notikušajam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!