Foto: F64

Bēdīgi slavenais futbola klubs "Noah Jurmala" izslēgts no Latvijas Futbola federācijas (LFF) biedru rindām, piektdien LFF kongresā lēma delegāti.

Par "Noah Jurmala" izslēgšanu bija 51 biedrs, bet astoņi atturējās.

LFF valde 23.augustā līdz kongresam nolēma apturēt "Noah Jurmala" darbu federācijā, lēmumu pamatojot ar ilgstošu saistību nenokārtošanu pret LFF, tās biedriem, kluba spēlētājiem un personālu, apzinātu spēlētāja statusa slēpšanu, nelegālu ārzemnieku nodarbināšanu, vairāku krimināllietu ierosināšanu un izstāšanos no LFF sacensībām.

Skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala" komanda (Daugavpils "Lokomotiv" pēctece) Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) uzvarēja apelāciju par vienības nepielaišanu Latvijas futbola virslīgai. Tomēr vasarā klubs apturēja savu dalību Latvijas čempionātā kā klasiskajā, tā arī telpu futbolā.

Par vairākiem pārkāpumiem "Noah Jurmala" klubam bija piemērots liegums pieteikt jaunus spēlētājus, tādējādi vairākos mačos neizdevās nokomplektēt pilnvērtīgu sastāvu.

Tikmēr biedru rindās tika uzņemti Dienvidkurzemes Sporta skola, Liepājas Futbola skola, biedrība "FK Sigulda", biedrība "Futbola parks Academy" un biedrība "SK Kuorsova".

Vakantajā LFF Apelāciju komitejas locekļa amatā LFF biedri apstiprināja Sandi Bērtaiti, bet vakantajā LFF klubu licencēšanas Pirmās instances padomes locekļa amatā tika iecelts Sandis Saulītis.

LFF biedri ar savu balsojumu apstiprināja LFF finanšu pārskatu un revidenta ziņojumu, kā arī federācijas 2022.gada budžeta projektu. Par neatkarīgo revidentu LFF 2022.gada finanšu pārskata vērtēšanai LFF biedri apstiprināja SIA "Ernst & Young Baltic".

"Arēnā Rīga" notikušais ikgadējais LFF kongress pulcēja vien nedaudz vairāk kā pusi jeb 58 no 95 organizācijas biedriem.

Nākamais LFF ikgadējais kongress tiek plānots 2023.gada 28.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!