Foto: AFP/Scanpix/LETA

Jaunizveidotās UEFA Nāciju līgas pirmajā finālturnīrā tiksies Nīderlandes, Šveices, Portugāles un Anglijas izlases, kļuvis zināms pēc grupu turnīra priekšpēdējām spēlēm.

Minētās komandas ieņēma pirmo vietu četrās A divīzijas apakšgrupās un nākamā gada jūnija sākumā savstarpēji tiksies "Final Four" turnīru, kurā aizvadīs divas pusfināla spēles, maču par trešo vietu un finālspēli.

Pāru izloze notiks 3. decembrī Dublinā, bet finālturnīrs — Portugālē.

Pēdējā A divīzijas pirmās grupas spēlē Nīderlandes izlase izrāva neizšķirtu mačā ar Vāciju, kas holandiešiem deva to nepieciešamo kopvērtējuma punktu, kas cīņā par iekļūšanu finālā ļāva apsteigt pasaules čempioni Franciju.

Vācieši jau pēc 20 spēles minūtēm bija vadībā ar 2:0, bet mača beigās Nīderlandes izlase veica fantastisku izrāvienu, rezultātu izlīdzinot. Vispirms 85. minūtē Kvinsijs Promess samazināja mājinieku pārsvaru līdz vieniem vārtiem, bet Nīderlandes izlases kapteinis Virgils van Dijks 90. minūtē izlīdzināja spēles rezultātu.

Vācijas izlase, kas jau pirms tam bija zaudējusi cerības uz finālu, nākamajā UEFA Nāciju līgas sezonā spēlēs zemākā līgā, jo, ieņemot pēdējo vietu A divīzijas pirmajā grupā, tā izkrīt uz B divīziju.

Šveices izlase "Final Four" iekļuva, pateicoties labākai gūto-zaudēto vārtu attiecībai, jo trīs uzvaras ir arī Beļģijai. Šveicieši guva par deviņiem vārtiem vairāk nekā ielaida, bet beļģi tikai par trim vairāk nekā ielaida savos vārtos.

Portugāles izlasei vēl jāaizvada pēdējā spēles A divīzijas trešajā grupā, taču, pat zaudējot Poljijai, portugāļi saglabā pirmo vietu grupas kopvērtējumā un var jau domāt par "Final Four".

Anglijas izlase A divīzijas ceturtajā grupā tikai par vienu punktu apsteidza vareno Spāniju. Angļus finālā ieveda neizšķirts 0:0 ar Horvātiju, jo Spānijas izlasei četrās spēlēs divas uzvaras un divi zaudējumi, kamēr angļiem zaudējums bija tikai viens.

UEFA Nāciju līgas "Final Four" neietekmē atlasi uz 2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīru. 20 izlases EURO 2020 kvalificēsies pēc UEFA Nāciju līgas grupu turnīra, bet vēl četras ceļazīmes sadalīs starp 16 valstsvienībām, kuras uzvarējušas savās Nāciju līgas grupās attiecīgajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!