Foto: AFP/Scanpix

Rezultatīvajam Gabonas futbolistam Pjēram Emerikam Obamejangam no Dortmundes "Borussia" komandas nāksies maksāt lielu soda naudu, jo sestdien Vācijas bundeslīgas spēlē viņš pēc gūtiem vārtiem galvā uzvilka restlinga cīkstoņa masku.

Uzbrucējam var tikt piešķirts līdz 50 000 eiro liels naudas sods no Dortmundes kluba, jo Obamejangs galvā uzvilka masku, kuru viņš pirms tam izmantojis sporta preču ražotāju "Nike" kompānijas reklāmā, vēsta laikraksts "Bild".

Obamejangs saņems naudas sodu no kluba, jo Dortmundes "Borussia" līdzīpašniece un atbalstītāja ir "Nike" konkurente "Puma".

Obamejangs sestdien guva savus 24. vārtus šīs sezonas Vācijas čempionātā, bet "Borussia" viesos spēlēja neizšķirti 1:1 ar Gelzenkirhenes "Schalke 04". Pēc gūtiem vārtiem viņš galvā uzvilka melnu masku ar oranžām svītrām, līdzīgu tām, kādas izmanto restlinga cīkstoņi savos šovos.

Dortmundes kluba vadība uzskata, ka Obamejangs tā rīkojies nevis, lai uzjautrinātu publiku, bet gan mārketinga nolūkos, popularizējot tieši savu individuālo sadarbību ar "Nike".

Interesanti, ka Obamejangam jau pirms mēneša radās domstarpības ar "Borussia" vadību, jo viņš uz savas galvas izskuva "Nike" logo, arī tādējādi reklamējot savus atbalstītājus.

"Šis nav veids kādā mēs gribētu atbalstīt "Nike" ekonomiskās intereses. Mūsu partneris ir "Puma"," norādījis Dortmundes kluba prezidents Hanss Joahims Vacke.

Tikmēr "Puma", kurai pieder 5 % akcijas klubā, paziņojusi, ka vēlas, lai "Borussia" vadība reaģētu uz 27 gadus vecā Gabonas futbolista izdarībām. "Ceram, ka Dortmundes klubs pieņems pareizus lēmumus šajā incidentā," teikts sporta inventāra ražotāju paziņojumā.

Zīmīgi, ka šī nav pirmā reize, kad Obamejangs vārtu guvumu atzīmē ar līdzīgām izdarībām. Tā viņš 2014. un 2015. gadā pa reizei galvā uzmauca komiksu un filmu varoņu Spaidermana un Betmena maskas.

Obamejangam līgums ar "Borussia" ir līdz 2020. gadam, taču viņš vēl pērn paziņoja, ka labprāt karjeru turpinātu kādā citā komandā, neslēpjot, ka vēlētos spēlēt Madrides "Real" vienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!