Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars pēc zaudējuma 2018. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē Ungārijas valstsvienībai bija ļoti drūmā noskaņojumā, atzīstot, ka viņa vadīto komandu pievīla momentu realizācija

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmdien ar rezultātu 0:2 piekāpās Ungārijas valstsvienībai, piedzīvojot otro "sauso" zaudējumu pēc kārtas. Latvijas izlases sniegums šajā mačā bija labāks nekā spēlē pret Fēru salām, tomēr ar to bija par maz, lai "aizķertos" cīņā par punktiem.

"Tam, ka mēs aizvadījām labu pirmo puslaiku nav nekādas nozīmes, jo mēs zaudējām spēli. Visi ir neapmierināti," pēcspēles preses konferencē sacīja Pahars. "Man nav daudz ko pateikt. Vispirms pateicu puišiem paldies par atdevi, jo viņi darīja visu, ko runājām pirms spēles. Viņi atdeva visus spēkus, taču ar to nepietika uzvarai. Paldies arī līdzjutējiem, kas atbalsta. Atbalsts ir vajadzīgs, jo mums grūts brīdis pēc diviem zaudējumiem savā laukumā."

Pahars šajā mačā veica pāris izmaiņas, salīdzinot ar dueli pret Fēru salām, un laukumā pamatsastāvā devās Dāvis Ikaunieks un Igors Tarasovs.

"Spēlējām pret ļoti labu komandu. Viņiem bija divas iespējas gūt vārtus, abas izmantojot. Analizējām un gatavojāmies Ungārijai, veicot nepieciešamās izmaiņas sastāvā. Mums bija iespējas. Momentu realizācijai jābūt labākai, tāpēc šodien bija tik grūti," turpināja treneris. "Balsta pussargiem šoreiz bija grūti, Tarasovs šajā pozīcijā klubā nespēlē, bet Oļegs Laizāns aizvadīja lielisku spēli. Viņiem bija jāaptur tehniski spēlētāji. Kopumā šodien nospēlējām kā komanda."

Pahars arī uzsvēra, ka visas treniņnometnes laikā visi futbolisti sevi parādīja no labākās puses un komandā bija lielisks noskaņojums.

Tikmēr Ungārijas izlases galvenais treneris Bernds Štorks bija apmierināts ar savas komandas sniegumu. "Pēc zaudējuma Šveicei mums bija svarīgi uzvarēt. Gatavojoties spēlei ar Latviju, veicām pāris izmaiņas. Kopumā šī bija laba spēle," pēc mača sacīja Ungārijas treneris. "Daudz spēlējot uzbrukumā, mēs devām Latvijai pretuzbrukumus, bet kopumā esmu apmierināts ar mūsu sniegumu."

"Ātri guvām vārtus, kas deva pārliecību. Esmu apmierināts ar stilu, ar kādu mēs spēlējām. To vajadzētu turpināt arī nākamajās spēlēs," viņš turpināja. "Protams, vienmēr ir nepieciešama veiksme, bet viss bija kā plānojām."

"Latvijas izlase centās uzbrukt, bīstams šajā spēlē bija Valērijs Šabala, tomēr mums izdevās viņa sniegumu kontrolēt," noslēgumā sacīja Štorks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!