Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas futbola kluba "Skonto" galvenais treneris Marians Pahars pirms UEFA Eiropas līgas spēles pret spēcīgo horvātu klubu Splitas "Hajduk" atzina, ka Latvijas komandai izredzes var rasties, ja visi spēlētāji nospēlēs augstā līmenī.

"Skonto" trešdien no rīta dosies uz Splitu, kur ceturtdien vakarā aizvadīs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmo spēli pret "Hajduk". Abu komandu atbildes spēle 26.jūlijā notiks Rīgā.

"Kaujiniecisks noskaņojums, ar optimismu un labā noskaņojumā gatavojamies spēlei. Vēl meklējam saspēles variantus, vēl divas dienas priekšā, tā kā skatīsimies," pēc pēdējā treniņa Rīgā teica Pahars. ""Hajduk" vārds, protams, runā pats par sevi. Pretinieku līmenis tomēr ļauj noprast, ka viņi uzsvaru liks uz uzbrukumu, tā kā mums jādomā par aizsardzību. Bet mūsu ierocis būs pretuzbrukumi, kuri mums sanāk tīri labi. Tā kā nedomājam tikai sēdēt aizsardzībā."

Bijušais valstsvienības uzbrucējs atzina, ka viesos vienmēr jāspēlē uzmanīgi un piesardzīgi, nedrīkst pieļaut kļūdas. "Galvā jau zinu komandas sastāvu, bet 100% nav izlemts. Esam skatījušies "Hajduk" spēļu ierakstus – ļoti labi organizēta komanda, tehniska, spēlē mūsdienu uzbrūkošu futbolu. Neko citu jau nevar gaidīt, jo viņiem jau tāda futbola skola. Bet spēlēt pret viņiem var, un mums ir jāizdara viss, kas mūsu spēkos. Ja nospēlēsim par visiem 100%, tad būs iespēja."

Tikmēr komandas kapteinis, vārtsargs Germans Māliņš uzsvēra, ka komandā pirmas atbildīgā mača ir ļoti labs mikroklimats, kas nav mazsvarīgi. "Noskaņojums labs, lai gan Latvijas virslīgā pēdējā spēlē var teikt pazaudējām punktus (0:0 pret "FC Jūrmala"). Taču to visi ir aizmirsuši, tagad ir daudz svarīgāka spēle un tai arī visi koncentrējamies. "Hajduk" tomēr ir ļoti labi zināma komanda, viņi arī ir jauni, savas akadēmijas audzēkņi. Bet mēs vairāk domājam par savu spēli. Protams, ka akcents tiks likts uz aizsardzību, jo mēs tomēr neesam favorīti šajā pārī. Laika apstākļi solās būt karsti, man karstums īsti nepatīk, bet skatīsimies uz vietas – kā būs, tā būs. Mums jānospēlē disciplinēti un tad arī rezultāts neizpaliks. Labs rezultāts būs, ja pirms otrās spēles vēl būs intriga."

Pagājušajā gadā "Skonto" spēlēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, kur divu spēļu summā ar 0:3 piekāpās Krakovas "Wisla".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!