Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas čempionvienības "Skonto" spēles pret Polijas čempioniem Krakovas "Wisla" UEFA Čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā būs ļoti nopietns pārbaudījums, uzskata Latvijas futbola kluba galvenais treneris Marians Pahars.

"Šāda veida turnīrs ir svarīgs mūsu komandai. Neko krasi spēles ziņā un taktikā uz šiem mačiem neesam mainījuši un gatavojamies kā parasti," otrdien preses konferencē pirms gaidāmās cīņas pastāstīja Pahars. "Spēles pret šādu komandu būs ļoti nopietns pārbaudījums mūsu spēlētājiem, jo sastāvā ir jauni puiši."

Abu komandu pirmā spēle notiks trešdien "Skonto" stadionā. Mačs sāksies plkst.21.30.

Pahars atzina, ka viņš ir noskatījies pāris videoierakstus ar "Wisla" komandas spēlēm. "Komanda ir ļoti laba ar tehniskiem spēlētājiem. Tomēr viņiem būs lielāks spiediens, jo no viņiem tiek gaidīts vairāk nekā no mums. Tomēr esmu pārliecināts par savas komandas spēkiem."

Pahars piebilda, ka nekādas lielas izmaiņas komandas sastāvā nebūs, jo laukumā dosies visi šobrīd labākie pieejamie futbolisti.

Tāpat Pahars izteica gandarījumu, ka aizsargs Deniss Kačanovs varēs spēlēt Čempionu līgas turnīrā, jo viņš "Skonto" komandā ir viens no galvenajiem spēlētājiem.

Kā ziņots, Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārā komisija 4.jūlijā Kačanovam piesprieda diskvalifikāciju uz gandrīz diviem mēnešiem līdz 1.septembrim. Tomēr Kačanovs varēs piedalīties Čempionu līgas turnīrā, jo LFF piespriestā diskvalifikācija attiecas tikai uz pašmāju sacensībām.

Tikmēr "Skonto" kluba pussargs Jurijs Laizāns izteicās, ka komandā pirms spēlēm ar "Wisla" viss ir kārtībā. "Jaunajiem puišiem šie mači būs ļoti nopietns pārbaudījums, jo jāspēlē pret tik spēcīgu kā "Wisla". Rītdienas spēlē vajadzētu parādīt labu rezultātu, lai uz Poliju dotos ērtā situācijā."

Savukārt "Skonto" komandas kapteinis Vitālijs Smirnovs atzina, ka spēlētāji atrodas labā fiziskā sagatavotībā un arī psiholoģija ir augstā līmenī.

"Uzvara pret "Ventspils" komandu pēdējā Latvijas virslīgas čempionāta spēlē mums devusi papildus grūdienu emocionālā ziņā, taču pret "Wisla" galvenais būs rezultāts, jo no tā viss izrietēs," teica Smirnovs.

"Skonto" un "Wisla" komandu atbildes spēle 19.jūlijā notiks Krakovā. Nākamajā kārtā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Kā ziņots, otrās kvalifikācijas kārtas uzvarētāji iekļūs trešajā kvalifikācijas kārtā, kuras spēcīgākās vienības garantēs vietu "play-off" kārtā. Tikai "play-off" kārtas uzvarētāji iekļūs UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, bet zaudētāji startēs UEFA Eiropas līgas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!