Foto: Reuters/Scanpix
Par dopinga lietošanu uz sešiem mēnešiem diskvalificēts Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta vienības Mančestras "City" un Kotdivuāras izlases aizsargs Kolo Turē.

Jau ziņots, ka aizdomās par dopinga lietošanu Turē 2.martā tika atstādināts no komandas. Tieši no šī datuma sākusies piešķirtās diskvalifikācijas atskaite, kas nozīmē, ka komandai viņš varēs palīdzēt jau septembrī.

Tāpat izlemts, ka Turē turpmākos divus gadus tiks veiktas regulāras dopinga pārbaudes.

Lai arī Turē atzina savu vainu notikušajā, atbildīgā komisija ņēma vērā noteiktus vainu mīkstinošus apstākļus. Tiek ziņots, ka Turē lietojis diabētiķiem domātu preparātu, kas piederējis viņa sievai.

Komisija secinājusi, ka Turē mērķis nav bijis savu sportisko spēju uzlabošana. Tāpat par labvēlīgu atzīts apstāklis, ka Turē nav centies slēpt preparāta lietošanu.

"Šis man ir bijis sarežģīts periods. Esmu bēdīgs, ka līdz ar to neesmu piedalījies komandas sezonas noslēguma panākumos, kad tika izcīnīta uzvara Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā un nodrošināta vieta UEFA Čempionu līgā," izteicās pussargs. "Vēlos pateikties komisijai par sapratni."

30 gadus vecais aizsargs "City" vienībai pievienojās 2009.gadā, par 14 miljoniem mārciņu (11,4 miljoniem latu) pārceļoties no Londonas "Arsenal" komandas.

Turē arī pildīja "City" vienības kapteiņa pienākumus, bet vēlāk tos pārņēma argentīnietis Karloss Tevess.

Kotdivuāras izlases rindās Turē aizvadījis 85 spēles.

Premjerlīgas sezonas noslēgumā "City" ar 71 punktu 38 spēlēs ierindojās trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!