Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par Slovākijas futbola izlases galvenā trenera amata pienākumu izpildītāju apstiprināts Mihals Hips.

Viņš komandu vadīs 29.februārī paredzētajā pārbaudes spēlē ar Turcijas valstsvienību.

Kā zināms, Slovākijas izlase būs viena no Latvijas izlases pretiniecēm 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā. Vēl šajā apakšgrupā spēlēs Grieķija, Lihtenšteina, Lietuva, kā arī Bosnija un Hercegovina.

Bijušais Slovākijas izlases futbolists Hips kā treneris karjeras augstākos punktus sasniedzis, vadot Bratislavas "Slovan" un Bratislavas "Petržalka" komandas.

Hips bija līdzšinējā Slovākijas izlases galvenā trenera Vladimira Veisa palīgs. Viņš amatā atradās arī 2010.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kad Slovākija aizkļuva līdz astotdaļfinālam.

Kā galvenie pretendenti uz pastāvīgu Slovākijas izlases galvenā trenera amatu tiek minēti slovāks Staņislavs Griga, kā arī čehi Jozefs Čovanecs un Pāvels Vrba.

Kā ziņots, 47 gadus vecais Veiss, kuram līgums ar Slovākijas izlasi bija noslēgts līdz 2014.gadam, pagājušajā nedēļā atstāja amatu un tagad turpinās strādāt "Slovan" kluba galvenā trenera amatā.

Veiss par Slovākijas izlases galveno treneri kļuva 2008.gada jūnijā, un viņa vadībā slovāki 2010.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā spēja iekļūt astotdaļfinālā, kur gan ar 1:2 zaudēja vēlākajai finālistei Nīderlandei.

Tikmēr 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Slovākija ieņēma ceturto vietu savā apakšgrupā, nespējot kvalificēties finālturnīram.

Spēlētāja karjeras laikā Veiss bijušās Čehoslovākijas izlases sastāvā piedalījās 1990.gada Pasaules kausa finālturnīrā.

Veisa tēvs, kura vārds arī ir Vladimirs, 1964.gada Tokijas olimpiskajās spēlēs palīdzēja Čehoslovākijai izcīnīt sudraba medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!