Pēc 30 gadiem kluba vadībā Minhenes "Bayern" valdes priekšsēdētājs Karls Heincs Rummenige jūnija beigās atstās amatu, otrdien paziņoja Vācijas bundeslīgas čempione.

Sākotnēji bija plānots, ka Rummenige, kurš kluba valdes priekšsēdētāja amatā stājās 2002.gadā, amatu "Bayern" valdē atstās gada beigās, kad 31.decembrī beidzas viņa līgums ar klubu.

Viņa pēctecis Minhenes kluba valdes priekšsēdētāja amatā būs bijušais "Bayern" vārtsargs Olivers Kāns, kurš valdē strādājis kopš 2020.gada janvāra.

Rummenige atzina, ka lēmums aiziet no amata agrāk nekā plānots ir "stratēģiski vissaprātīgākais un loģiskākais", jo ir noslēdzies kluba finanšu gads un darbu sāk jaunā treneru komanda. "Jaunajai sezonai jau no paša sākuma ir jābūt Olivera Kāna kā jaunā valdes priekšsēdētāja atbildībai," uzsvēra pieredzējušais kluba vadības pārstāvis.

Savam pēctecim klubu Rummenige atstājot "sportiski, ekonomisko un strukturāli stabilu", tādēļ no amata viņš aizejot "apmierināts un lepns".

Rummenige "Bayern" spēlēja 1974.-1984.gadā, bet kopš 1991.gada viņš bijis dažādos kluba izpildvaras amatos. Kopā ar klubu gan kā spēlētājs, gan vadības komandas pārstāvis viņš ieguvis 12 starptautiskas trofejas, 21 bundeslīgas čempiona titulu un 14 Vācijas kausus.

Kopā ar bijušo kluba prezidentu Uli Hēnesu Rummenige veidoja "Bayern" veiksmes laikmetu, kurā klubs guvis divas UEFA Čempionu līgas uzvaras, kļūstot par vienu no labākajiem klubiem starptautiskā līmenī, kā arī dominējot Vācijas futbolā, tostarp šosezon iegūstot devīto bundeslīgas čempiona titulu pēc kārtas, kas ir rekords Vācijas futbola vēsturē.

Hēness amatu atstāja 2019.gadā, bet joprojām turpina darboties "Bayern" padomē.

Jau vēstīts, ka aprīlī kļuva zināms, ka Vācijas futbola bundeslīgas grandu Minhenes "Bayern" nākamsezon vadīs 33 gadus vecais Juliāns Nāgelsmanis, kurš ar Bavārijas klubu noslēdzis piecu gadu līgumu. Līdzšinējais "Leipzig" galvenais treneris darbu jaunajā klubā sāks 1.jūlijā.

Iepriekšējais galvenais treneris Hansi Fliks pēc sezonas beigām lūdza divus gadus pirms līguma beigām pārtraukt ar viņu sadarbību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!