Foto: LETA

Latvijas futbola virslīgas līderu "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija pirms UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirms spēles pret "Slovan Liberec" no Čehijas atzina, ka pretinieku izredzes ir vērtējamas daudz augstāk.

"Skonto" spēli pret "Slovan Liberec" aizvadīs ceturtdien, 18.jūlijā, "Skonto" stadionā. Spēles sākums pulksten 19:30. Abu komandu otrā spēle pēc nedēļas notiks Čehijā. Atgādinām, ka turnīra atlases sacensību pirmajā kārtā "Skonto" dramatiskā cīņā pieveica "Tiraspol" no Moldovas.

"Uzreiz varu teikt, ka pretinieks ir ļoti nopietna komanda, redzējām vairākas viņu spēles. Otrajā aplī vispār vāju pretinieku nevar būt. Esam izpētījuši katru līniju, katru pretinieka spēlētāju, bet nezinām detalizēti, kuri ir palikuši un kuri nākuši klāt," preses konferencē teica Pertija. "Par viņiem maz jaunumu, īsti nezinām, kas nākuši klāt. Bet zinām viņu spēles stilu. "Slovan" ir savi plusi, savi mīnusi, bet vairāk, protams, ir plusu. Tagad tikai viņu mīnusiem pretī jāliek mūsu plusi."

Salīdzinot ar iepriekšējiem pretiniekiem, Pertija daudz augstāk vērtē "Slovan Liberec" komandu. "Nevaru teikt, ka bumbas pieturēšanā vai futbola izpratnē viņi būtu labāki par "Tiraspol", drīzāk "Tiraspol" šajā jomā bija labāki. Bet "Slovan" ir daudz ātrāka, straujāka, kaujinieciskāka un emocionāli daudz labāk spēlē. "Slovan" spēlē ar nenormālu noskaņojumu un disciplīnu. Tas ir viņu lielas trumpis."

Pertija atklāja, ka uz pilnu slodzi šobrīd trenējas Alans Siņeļņikovs, kurš spēli pret "Tiraspol" aizvadīja ar nelielu savainojumu. Tāpat, pēc Pertijas teiktā, rītdienas mačā pamatsastāvā laukumā dosies Ritvars Rugins, ar kuru līdz šim nebija līdz galam nokārtotas formalitātes un viņš nespēlēja iepriekšējos mačus.

"Šobrīd nevaru pateikt, vai spēlēsim kā "pirmais numurs", jo tāds jēdziens ir vecs. Komanda var spēlēt aizsardzībā, bet kā "pirmais numurs", aizskriet un gūt vārtus. Mums jāspēlē savu, agresīvu futbolu, un nedomāsim tikai par aizsardzību vai presingu viņu zonā. Mūsu taktiskajā arsenālā ir pietiekami līdzekļu, lai spēli aizvadītu tā, kā mēs vēlamies. Standartsituācijas mēs arī izpildījām treniņos kā vienmēr, jo ir jāgatavo pretiniekiem daži pārsteigumi. Spēlei gatavojamies ļoti nopietni, es un mani asistenti visu ir izstrādājuši līdz pašam sīkumam. Šādās spēlēs nenozīmīgu lietu nav, tāpēc visas sīkākās detaļas nedrīkst palaist garām," turpināja Pertija.

Šajā spēlē "Skonto" būs jāiztiek bez viena no pamatsastāva aizsargiem Lašas Dvali, kurš devis palīgā Gruzijas U-19 izlasei Eiropas čempionāta finālturnīrā Lietuvā. Tomēr Pertija uzsvēra, ka viena spēlētāja "izkrišana" nav liela katastrofa, jo ir spēlētāji, kuri viņu var aizstāt.

"Čehijas komanda ir ļoti labi nokomplektēta, var redzēt, ka izvirzīti augsti mērķi. Par izredzēm – ja tagad teiktu, ka 50% pret 50%, tad man teiktu, ka Pertija lidinās mākoņos. Protams, viņi ir klasi augstāki, viņiem čempionāts ir daudz augstākā līmenī. Tāpēc es teiktu, ka 40% mums un 60% viņiem," teica Pertija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!