Foto: F64

"Optibet" futbola virslīgas klubu "Liepāja" turpmāk vadīs gruzīns Tamazs Pertija, kurš savulaik jau strādājis par kurzemnieku galveno treneri.

Futbola klubs "Liepāja" ceturtdien paziņoja, ka tas pārtrauc sadarbību ar galveno treneri Kirilu Aļševski. Savukārt piektdien vienība oficiāli apstiprināja iepriekš izskanējušo informāciju, ka klubu turpmāk vadīs Pertija.

Pertijam šī nebūs pirmā pieredze vēju pilsētā. Latvijā dzīvojošais gruzīns komandu vadīja jau 2017. un 2018. gadā, ar to tiekot pie sudraba medaļām virslīgā, kā arī triumfējot Latvijas kausa izcīņā.

Zīmīgi, ka Pertija ir pēdējais treneris, kurš aizvadījis pilnu sezonu kā liepājnieku galvenais treneris. Kopš iepriekšējo darba attiecību pārtraukšanas 2018. gada jūlijā "Liepājai" formāli bijuši astoņi galvenā trenera amata izpildītāji.

Tamazs Pertija kā galvenais treneris strādājis arī ar "Dinaburg", Daugavpils "Daugava", "Olimps", "Skonto" un "Valmiera" vienībām. Viņa pēdējā darba vieta bija Valmierā, speciālistam ar šo komandu pagājušajā sezonā izcīnot otro vietu virslīgā.

Pirms sezonas gan tika gaidīts, ka Pertija pirmo reizi dosies darba gaitās ārpus Latvijas robežām. Gruzīnam pametot "Valmieru", viņš grasījās pārņemt kādu ārzemju komandas vadību, sev līdzi kā asistentu ņemot FK "Liepāja" trenera asistentu Mareku Zuntneru, medija "Sportacentrs.com" raidījumā "Futbolbumbas" stāstīja speciālists.

"Liepāja" ar 35 izcīnītiem punktiem 16 spēlēs virslīgas turnīra tabulā ieņem trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!