Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju savienības (UEFA) prezidents Mišels Platinī vēlas palielināt obligāto pašu audzēkņu limitu futbola klubos, kas ļautu uzlabot nacionālo čempionātu līmeni.

"Nākotnē būtu svarīgi ierobežot klubam iespēju iepirkt visus labākos futbolistus," intervijā "World Soccer" saka Platinī. "Tas ir būtiski konkurences palielināšanai, jo nemaz nav labi, kad visi vadošie futbolisti spēlē vienā komandā, bet Bosmana likums to atļauj. Ja visi spēcīgākie futbolisti ir pāris komandās, jebkurš čempionāts zaudē jēgu."

"Kādreiz Spānijā par titulu cīnījās "Real", "Atletico", "FC Barcelona", "Valencia" un citas komandas, un katrā bija savi līderi, bet tagad visi labākie futbolisti spēlē vienā divās komandās. Lielajiem klubiem ir pietiekami daudz naudas, lai to varētu atļauties," norāda UEFA prezidents. "Es pilnībā atbalstu domu, ka klubos ir jāspēlē vairāk pašu audzēkņiem. Tieši audzēkņiem, jo nebūtu pareizi ierobežot pēc nacionālās piederības. Septembrī mums ir paredzēta tikšanās ar [Žanu Klodu] Junkeru un Eiropas komisiju, kurā apspriedīsim šos jautājumus."

"Ar Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra palīdzību mēs popularizējam izlašu futbolu, un tas kļūs arvien svarīgāk, jo cilvēkiem interesē nacionālās komandas," saka Platinī. "Mums ir jādomā par visas Eiropas futbolu nevis diviem vai trim klubiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!