Foto: AFP/Scanpix
Portugāles futbola izlasei šomēnes gaidāmajā 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā pret Latviju nevarēs palīdzēt Spānijas granda Madrides "Real" aizsargs Pepe, kurš guvis muskuļa traumu.

Kā pavēstījis Madrides klubs, 33 gadus vecais Pepe sestdienas Spānijas čempionāta uzvarā pār "Alaves" savainojis kreisās kājas augšstilba muskuli, kas viņam liks izlaist aptuveni mēnesi.

Līdz ar to tas nozīmē, ka Pepe nevarēs piedalīties Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē pret Latviju, kas Portugālē gaidāma 13.novembrī. Visticamāk, viņam nāksies izlaist arī 19.novembrī gaidāmo Madrides derbiju pret citu šīs pilsētas komandu "Atletico".

Madrides "Real" vienību šobrīd piemeklējusi savainojumu sērga, jo traumās iedzīvojušies arī Serhio Ramoss, brazīlietis Kasemiru un horvāts Luka Modričs.

Pepe, kurš ir pazīstams kā ļoti nekaunīgs futbolists, Madrides klubu pārstāv jau kopš 2007.gada, bet šovasar bija viens no Portugāles valstsvienības balstiem, kad komanda pirmo reizi vēsturē kļuva par Eiropas čempioni.

Eiropas čempionāta finālā Portugāle ar 1:0 pagarinājumā pieveica mājinieci Franciju, un tieši Pepe tika nosaukts par šīs spēles labāko spēlētāju.

2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Portugāle trīs spēlēs tikusi pie sešiem punktiem, kas tai B apakšgrupas kopvērtējumā ļauj būt otrajā vietā. Tikmēr Latvija ar trim punktiem ir piektā, apsteidzot vien Andoru.

Nākamais Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks līdz 2017.gada 10.oktobrim.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!