Foto: LFF

Latvijas telpu futbola virslīgas čempionvienība "Raba" svētdien svinēja uzvaru UEFA Čempionu līgas priekšsacīkšu mačā ar Gibraltāra klubu.

"Raba" Salaspilī F grupas otrajā spēlē ar 8:3 (2:0) sagrāva Gibraltāra komandu "Europa".

Latvijas izlasē vārtus guva septiņi futbolisti. Jau pēc spēlētām 58 sekundēm rezultātu atklāja Artūrs Kuļešovs, bet viņa dvīņubrālis Aleksandrs pārsvaru dubultoja pēc nepilnām sešām minūtēm.

Otrā puslaika sākumā 15 sekunžu laikā Sabara un Artūrs Strazdiņš guva divus vārtus, bet kopā ar Edgara Tarakanova vārtiem 5:0 mājinieki 25. minūtē panāca 61 sekundes laikā.

Tikai pēc tam pirmos vārtus guva viesi, kuriem izcēlās Fraile. Turpinājumā mājiniekiem vēl divus vārtus guva Romāns Rožkovskis, vienus – Jevgēnijs Hercbergs, bet viesiem izcēlās Suaso Torress un Diass.

Otrā dienas spēlē Azerbaidžānas klubs Nahčivanas "Araz" spēlēja 4:4 (3:2) ar Somijas komandu Kampukses "Dinamo".

Pēc divām kārtām pa četriem punktiem ir Azerbaidžānas un Somijas klubam, trīs - "Raba", bet Gibraltāra pārstāve ir bez punktiem.

Jau ziņots, ka grupas pirmajā spēlē "Raba" ar 0:5 (0:2) atzina "Dinamo" pārākumu.

Otrdien "Raba" spēkosies ar 2014. gada bronzas medaļnieci "Araz", kas šajā turnīrā startē jau 16. reizi.

Priekšsacīkšu kārtā sacenšas kopumā 32 komandas, kas sadalītas astoņās apakšgrupās. Pamatturnīra posmu sasniegs katras grupas uzvarētāja un labākā no otro pozīciju ieguvējām.

No pamatturnīra kārtas sacensības uzsāks vēl 23 klubi, cīnoties par vietu elites kārtā. Finālturnīrs paredzēts nākamā gada aprīļa beigās.

Maijā "Raba" par Latvijas spēcīgāko telpu futbola komandu kļuva pēc 15 gadu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!