Foto: F64

Latvijas izlases futbolists Deniss Rakels sestdien devās laukumā sākumsastāvā Anglijas pēc spēka otrās līgas jeb "Championship" turnīra spēlē, tomēr viņa pārstāvētā "Reading" vienība izbraukumā ar 1:3 (0:0) piekāpās Hadersfīldas "Town" futbolistiem.

Rakels maču uzsāka pamatsastāvā un nospēlēja līdz 70.minūtei - viņš bija laukumā, kad "Reading" otrajā puslaikā desmit minūšu laikā ielaida pirmos divus vārtus. Spēles beigu daļā Redingas vienība kapitulēja arī trešo reizi, bet goda vārtus iesita jau kompensācijas laikā.

Šī Rakelam bija pirmā spēle "Championship" turnīrā, ko viņš iesāka pamatsastāvā. Pirms divām ar pusi nedēļām Latvijas uzbrucējs uzsāka Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas spēli, kurā nospēlēja stundu un palīdzēja "Reading" savā laukumā ar 3:1 uzveikt premjerlīgas klubu Vestbromvičas "Albion".

Jau piektdien "Reading" aizvadīs FA kausa ceturtdaļfināla maču, kurā savā laukumā tiksies ar premjerlīgas pastarīti Londonas "Crystal Palace".

Kā zināms, Rakels līdz šim Anglijā guvis vienus vārtus.

"Championship" kopvērtējumā "Reading" vienība ar 44 punktiem 35 spēlēs atkāpusies uz 14.vietu 24 komandu konkurencē, no labāko sešinieka, kas sezonas beigās pretendēs uz vietu premjerlīgā, atpaliekot par 13 punktiem. Savukārt Hadersfīldas "Town" ar 42 punktiem ir 18.pozīcijā.

Rakels janvārī pievienojās "Reading", pārceļoties no Polijas vienības "Cracovia". Latvijas futbolists vienošanos ar angļu komandu noslēdza uz divarpus sezonām līdz 2018.gada vasarai ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

"Cracovia" vadība Rakela līgumā bija atrunājusi izpirkšanas maksu 500 000 eiro apmērā, kas Latvijas futbolistu padarīja pievilcīgu daudzu klubu acīs. Zināms, ka "Reading" par uzbrucēju samaksāja pat nedaudz vairāk kā pusmiljonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!