Foto: AFP/Scanpix

Anglijas pēc spēka otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - komandas "Reading" galvenais treneris Jāps Stams vēl nenosauca laiku, kad Latvijas uzbrucējs Deniss Rakels pēc savainojuma izārstēšanas varētu atgriezties un spēlēt pirmās vienības sastāvā.

Rakels pagājušā gada augustā "Reading" komandas sastāvā Anglijas Līgas kausa spēlē pret Miltonkīnzas "Dons", cenšoties izsist pretiniekam bumbu, lauza potīti. Šobrīd Latvijas futbolists jau ir tikpat kā atlabis no traumas un piedalās kluba U-23 komandas spēlēs, kamēr pirmajā vienībā vēl nav spēlējis.

"Rakels paliek arvien gatavāks un gatavāks. Viņš jau kādu laiku trenējas kopā ar pirmo komandu un pamazām tuvojas optimālajai kondīcijai," portāls "Getreading.co.uk" citē Stama teikto. "Pēc Rakela pārvietošanās pa laukumu var redzēt, ka viņš bijis savainots, lai gan nekādu sāpju viņam vairs nav."

"Ja esi bijis izsists no ierindas piecus sešus mēnešus, nepieciešams laiks, lai atgūtu spēļu formu," pauda Stams.

Rakels traumu guva savā šīs sezonas trešajā spēlē.

Pašlaik "Reading" Anglijas pēc spēka otrās līgas jeb "Championship" turnīrā ar 56 punktiem 30 spēlēs ieņem ļoti augsto trešo vietu un pretendē uz atgriešanos premjerlīgā.

Latvijas futbolists "Reading" komandai pievienojās pērnā gada sākumā, pārceļoties no Polijas kluba "Cracovia". Aizvadītajā sezonā Rakels "Reading" komandas labā 12 spēlēs guva trīs vārtus, bet līdz tam "Cracovia" rindās viņš 20 spēlēs izcēlās 15 reizes, kļūstot par Polijas čempionāta trešo labāko snaiperi.

Latvijas futbolists vienošanos ar angļu komandu noslēdza uz divarpus sezonām līdz 2018.gada vasarai ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

"Reading" iepriekšējo "Championship" sezonu noslēdza 17. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!