Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola grands "Real Madrid" piektdien par ievērojamu summu no "Real Sociedad" nopirka spāņu jauno talantu Asjēru Iljaramendi, vēst ārvalstu masu mediji.

Par 23 gadus vecā futbolista pāreju "Real Sociedad" saņems 30 miljonus eiro, kas bija iekļauti futbolista līgumā kā "izpirkuma summa", kā arī vēl astoņus miljonus eiro kā kompensāciju par PVN. Pats futbolists jau noslēdzis līgumu uz sešiem gadiem, bet tas stāsies spēkā tikai pēc medicīnisko pārbaužu iziešanas.

"Par iespējamo pāreju uzzināju pagājušajā nedēļas nogalē. Es to pārrunāju ar saviem tuvākajiem, visu apdomājām un nolēmu, ka tā ir unikāla un vienreizēja iespēja. Es šeit spēlēju jau 12 gadus un lēmumu nebija viegli pieņemt. "La Real" ("Real Sociedad") tomēr paliks manā sirdī un vienmēr būs mana komanda. Es šeit ierados kā bērns un tieši te kļuvu par futbolistu," teica futbolists.

Pēc Iljaramendi pārejas "Real Madrid" ir papildinājis savas rindas ar trīs spēlētājiem no Spānijas U-21 izlases, kas jūnijā triumfēja Eiropas čempionātā. Pirms tam jau no "Malaga" uz "Real Madrid" pārgāja Isko, bet Madrides komandā no Lēverkūzenas "Bayer" atgriezās Daniels Karvajals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!