Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spānijas futbola grands "Real Madrid" plāno par trešdaļu samazināt atalgojumu saviem spēlētājiem un kluba vadībai, tādējādi samazinot izdevumus par gandrīz 100 miljoniem eiro, vēsta spāņu masu mediji.

Koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pandēmijas dēļ lielus zaudējumus visā pasaulē cieš sporta industrija, bet visvairāk šajā jomā – futbols. "Real Madrid", kas allaž spējis pārvilināt futbolistus ar lielāku algu piedāvājumiem, pēc pandēmijas sākuma samazināja sportistu atalgojumu par 10%, bet nākamajā sezonā no algām pkānots "nogriezt" 30 %.

"Real Madrid" budžetā šajā sezonā bija 822 miljoni eiro ienākumi. No tiem 161 miljonu eiro "Karaliskais klubs" ieguva no biļešu tirdzniecības, vēl 109 miljonu deva pārbaudes spēļu un paraugspēļu rīkošana, kā arī dalība dažādos turnīros, bet 180 miljoni "ieripoja" kluba kasē par TV translāciju tiesībām. Lielākā ieņēmumu pozīcija allaž klubam bijusi mārketinga aktivitātes, kas deva 371 miljonu eiro.

"Real Madrid" vadošās komandas futbolistu atlagojums gadā ir 283 miljoni eiro, bet jaunais algu "grieziens" ļaus ietaupīt ap 85 miljoniem eiro. Tā kā plānots samazināt arī treneru un vadības atalgojumu, tad kopējā ieekonomētā summa sasniegs 100 miljonus eiro.

Kā vēsta Spānijas mediji, naudas izteiksmē lielākie zaudētāji būs kluba dārgākie futbolisti Garets Beils un Serhio Ramoss. Abas zvaigznes katra šobrīd saņem 14,5 miljonus eiro, bet pēc algu samazinājuma viņu atalgojums būs ap 10 miljoniem sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!