Foto: EPA/Scanpix/LETA
Sansevastajanas "Real Sociedad" un "Granada" komandas svētdien Spānijas futbola čempionāta pēdējā kārtā nodrošināja vietas UEFA Eiropas līgā.

"Real Sociedad" ceļazīmes nodrošināšanai pietika ar neizšķirtu 1:1 (0:1) viesos pret Madrides "Atletico".

Madridiešus 30. minūtē vadībā izvirzīja Koke, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām bumbu savos vārtos ieraidīja Ektors Errera.

Tikmēr "Granada" savā laukumā ar rezultātu 4:0 (1:0) sagrāva Bilbao "Athletic". Mājiniekiem izcēlās Roverto Soldado, Antonio Puertass, Karloss Fernandess un Anhels Moreno.

Uz vietu Eiropas līgā pretendēja arī "Getafe" un "Valencia" komandas, taču tās cieta zaudējumus, nespējot iekļūt labāko septītniekā.

Izšķiroša spēle bija arī "Leganes" komandai, kas cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1) ar čempioni Madrides "Real", bet ar to nebija gana, lai saglabātu vietu Spānijas augstākajā divīzijā. Madridiešiem vārtus guva Serhio Ramoss un Marko Asensio.

Vispārliecinošāko uzvaru pēdējā kārtā izcīnīja "Barcelona", kas izbraukumā ar rezultātu 5:0 (3:0) sagrāva "Alaves".

Barselonas komandā divus vārtus guva Lionels Mesi, kurš ar 25 precīziem sitieniem bija sezonas "La Liga" rezultatīvākais spēlētājs. Argentīnieša kontā arī 21 rezultatīva piespēle, kas ir par vienu vairāk nekā savulaik iespēja Šavi.

Vēl viesiem izcēlās Ansu Fati, Luiss Svaress un Nelsons Semedu.

Pirmajā vietā turnīra tabulā pēc 38 kārtām ar 87 punktiem bija Madrides "Real", par četriem punktiem mazāk bija "Barcelona", bet pa 70 punktiem guva Madrides "Atletico un "Sevilla" komandas. 60 punktus nopelnīja "Villarreal", bet pa 56 iekrāja "Real Sociedad" un "Granada".

Labākās četras komandas nākamsezon spēlēs UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, nākamās divas UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, bet septītās vietas ieguvēja – UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

Spānijas augstāko līgu šosezon pameta "Leganes", "Mallorca" un Barselonas "Espanyol" komandas. To vietā nāks "Cadiz" un "Huesca" vienības, bet trešo ceļazīmi sadalīs četras komandas, no kurām trīs jau zināmas – "Almeria", "Girona" un "Zaragoza".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!