Foto: Sanita Ieva Sparāne
Par 2023. gada Latvijas čempioniem futbolā sestdien, 11. novembrī, dramatiskā cīņā kļuva RFS, kas titulu izrāva pēdējās kārtas pēdējās 45 minūtēs.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm līdere ar 87 punktiem bija "Riga FC", bet RFS bija par punktu mazāk.

RFS pēdējā kārtā, pateicoties otrajā puslaikā realizētajam 11 metru soda sitienam, ar 1:0 (0:0) pieveica "Metta", bet "Riga FC" paklupa izbraukuma spēlē un cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar pērnajiem čempioniem "Valmiera FC".

Tādējādi sezonas noslēgumā RFS 36 spēlēs tika pie 89 punktiem, turklāt sezonas gaitā piedzīvoja tikai vienu zaudējumu. Sezonas gaitā piedzīvojot tikai divus zaudējumus, "Riga FC" noslēgumā ieguva punktu mazāk un samierinājās ar sudrabu, bet bronzas medaļas ar 58 punktiem ieguva "Auda".

Drāma un svinības Valdlaučos

RFS pirmajā puslaikā pret "Metta" pārliecinoši vairāk pārvaldīja bumbu, taču nespēja izmantot nevienu vārtu gūšanas iespēju.

Arī otrajā puslaikā bumbu pārsvarā pārvaldīja RFS un 76.minūtē pie "Metta" vārtiem mugurā Jānis Ikaunieks tika pagrūsts mugurā, kam sekoja 11 metru soda sitiens uz "Metta" vārtiem. Pats Ikaunieks arī devās izpildīt "pendeli", pārliecinoši sitot bumbu viesu vārtos.

RFS noslēdza sezonu ar septiņu panākumu sēriju, kamēr "Metta" neizdevās izvairīties no pārspēlēm ar "Skanstes SK" par palikšanu virslīgā.

Spriedze Valmierā

Tikmēr "Valmiera FC" un "Riga FC" mača ievadā bumbu vairāk pārvaldīja valmierieši, taču pēc tam iniciatīvu pārņēma rīdzinieki. Mača 15.minūtē "Valmieras" futbolists Gustāvu Silva nespēja apturēt viesu uzbrucēju Marko Regžu un nopelnīja dzelteno kartīti.

Pirmais puslaiks noslēdzās ar neizmantotu "Riga" vārtu gūšanas iespēju.

Otrā puslaika ievadā "Riga" pēc stūra sitiena izspēles "Valmieras" vārtos bumbu gandrīz raidīja Antonijs Černomordijs, taču mājinieku vārtsargs Karloss Olsess glāba valmieriešus no zaudētiem vārtiem.

Pēc spēlētām 60 minūtēm valmieriešiem izdevās pretuzbrukums, kuru ievadīja Leo Gaušu. Viņš nedaudz pieturēja bumbu un piespēlēja Aliunam Ndojam, kurš vienā pieskārienā nogādāja bumbu rīdzinieku vārtos un panāca 1:0.

"Riga" izlīdzināja rezultātu tikai 82.minūtē, kad pēc Eduarda Dašķeviča izpildīta stūra sitiena "Valmieras" vārtsargu pārspēja Antonijs Kontrerass.

Atlikušajās minūtēs "Riga" izdarīja vairākus bīstamus sitienus "Valmieras" vārtu virzienā, bet neviens no sitieniem nebija precīzs un mačs noslēdzās ar neizšķirtu 1:1.

Bronza "Audai", tukumnieki izvairās no pārspēlēm

"Auda" sestdien "Optibet" Latvijas Futbola virslīgas pēdējā kārtā guva panākumu un izcīnīja bronzas godalgas, kamēr citā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izvairījās no pārspēlēm par palikšanu virslīgā.

"Auda" savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja "Daugavpili".

Pēc tam, kad pirmais puslaiks noslēdzās bez gūtiem vārtiem, mājinieki pēc spēlētām četrām minūtēm otrajā puslaikā izvirzījās vadībā, precīzam esot Melejam Diaņjem.

"Auda", kas pagājušajā sezonā uzvarēja Latvijas kausa izcīņā, pirmo reizi kluba vēsturē izcīnīja bronzu Latvijas čempionātā.

Citā cīņā "Tukums 2000"/"Telms" mājās spēlēja neizšķirti ar "Jelgavu", mačam noslēdzoties ar 0:0 (0:0), taču ar to bija pietiekoši, lai tukumnieki nosargātu vietu virslīgā.

Pirmais puslaiks bija bagāts ar pārkāpumiem. Vispirms 26.minūtē pie dzeltenās kartītes mājinieku rindās tika Artūrs Krancmanis, taču četras minūtes vēlāk noteikumus pārkāpa arī "Jelgavas" spēlētājs Agris Glaudāns.

Vēl starp tukumniekiem pie dzeltenā "plākstera" tika Bogdans Samoilovs, kamēr kompensācijas laikā dzelteno kartīti nopelnīja Kristiāns Kaušelis, kurš laukumā nāca uz maiņu tikai 39.minūtē.

Arī otrajā puslaikā abas komandas nopelnīja vairākas dzeltenās kartītes, taču nevieni vārti mačā netika gūti.

Tikmēr mačā, kurā vairs nekas neizšķīrās, "Liepāja" savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja Salaspils "Super Nova". Jau pirms šīs spēles liepājnieki bija nodrošinājuši piekto vietu turnīra tabulā, kamēr salaspilieši vairs nevar nosargāt vietu virslīgā.

Laukuma saimnieki izvirzījās vadībā pēc spēlētām 25 minūtēm, kad Salaspils komandas vārtos bumbu raidīja Luiss Paulu Hilariu jeb Dodo.

Otrie vārti mačā tika gūti 75.minūtē un tie tika ieskaitīti Salaspils vienības spēlētājam Artjomam Černovam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!